Sverige ställs mot Storbritannien under tisdagen, och en bekväm seger är att vänta.

Sverige gjorde en klart bättre match senast än i premiären mot Österrike då man slog Tjeckien med 3-5, och det var starkt att göra fem mål även om Vejmelka i tjeckernas kasse inte såg helt trygg ut.
Här väntar det svagaste motståndet hittills i turneringen, och det vore förvånande om man inte gör en hel del mål i matchen.

Senast fick Bemström göra sitt första mål och det blev även två poäng i matchen.
Han har en stor roll i laget då han ska vara en av stjärnorna framåt. Han spelar även powerplay där just målet kom, och mot ett svagt motstånd lär han få en hel del lägen, vilket borde kunna resultera i att han blir målskytt även här.

Storbritannien förlorade med 5-1 mot Tjeckien i premiären, och när motståndarna växlande upp så var det inget snack om saken.
Nu senast såg det även mörkt ut mot Norge då man låg under med 3-0 inför den avslutande perioden. Väl där gjorde man tre mål vilket tog matchen till förlängning och senare straffar, och förutom i den första perioden så gjorde man en riktigt bra match.

Ser man till laget så håller det dock en väldigt svag nivå då de flesta spelarna tillhör den inhemska ligan, och i detta VM deltar inte succespelaren Liam Kirk som gjorde för 7+2 på sju matcher i den förra VM-turneringen.
Man möter även ett klart tuffare motstånd än senast, och här gäller det bara att försöka hålla siffrorna nere.

Sverige är klasser bättre än Storbritannien och här bör en spelare som Bemström få mycket yta och komma till en hel del lägen, och han ska ha goda möjligheter att hamna i målprotokollet i matchen.

Speltips: Emil Bemström målskytt och jag investerar 1u // TT