Vi är framme vid semifinal i junior-VM och Sverige får ta sig ann Tjeckien. En match som svenskarna givetvis ska vinna, men med tanke på hur det såg ut emot Schweiz så finns det garanterat lite frågetecken. Tjeckien är inte ofarliga och vi går på den klassiska favoritmarknaden idag där båda lagen ska göra minst två mål vardera.

Sverige tog sig med nöd och näppe vidare från kvarten emot Schweiz där det krävdes ett powerplay i övertiden för att avgöra. Tittar man lite på hur matchen såg ut så kom Sverige ut och körde över Schweiz till en början. Jag tror också det var det som blev problemet, att det gick lite för enkelt i början, och då jobbade sig motståndarna in i matchen och lyckades kvittera till 2-2 i den sista perioden. Sverige ska givetvis vara favoriter mot Tjeckien i semifinalen och troligtvis så vinner man den, men raka ettan känns helt ospelbar enligt mig. Tjeckien var i final förra året och har visat att man kan prestera mot de bästa.

Tjeckien skrällde mot Kanada

Det är klart att det var en stor skräll att Tjeckien tog sig vidare från kvarten emot Kanada. De tog ledningen med 2-0 i den första perioden och hade en straff för 3-0, men missade och efter det vände matchbilden helt. Otroligt nog lyckades Kanada bara göra två mål under resterande del av matchen, trots enormt stort spelövertag. Tjeckien fick en kontring i matchens sista anfall och gör 3-2 med elva sekunder kvar efter touch på två Kanadaspelare. Snöpligt och kanske inte helt rättvist.

Kan Tjeckien skrälla igen och denna gång mot Sverige? Ja, absolut kan man skrälla. Toppspelarna i Tjeckien är minst lika bra som de i Sverige och det som skiljer är väl kanske bredden på hela truppen och backsidan där Sverige är starkare. Deras två bästa kedjor är otroligt vassa och att de ska kunna göra två mål på Sverige känns givet. Sapovaliv, Melovsky- Kulich, Rymon och Sale, ja det är klasspelare hela bunten.

För mig känns detta spel helt givet. Tjeckien har bra toppar som absolut bör klara av att göra två mål på Sverige. Våra egna juniorkronor lär lösa sin del av kakan och dagens bästa spel till denna match är alltså BLG2M (båda lagen att göra två mål vardera) till oddset 1.75 hos Bethard .

Insats: 4/5 units
This is the stats tab
This is the post tip