Vi har en häftig lördag framför oss när Tre Kronor ska spela semifinal mot värdnationen Tjeckien. En match som blir väldigt speciell och framförallt så har vi en folkfest utan dess like. Klarar Sverige av det massiva tryck som den tjeckiska publiken kommer att bjuda på eller fortsätter man att gå rent i detta VM?

Sverige har gjort ett väldigt stabilt mästerskap såhär långt och man är fortsatt obesegrade efter kvartsfinalsegern mot Finland senast. Joel Eriksson-Ek styrde in avgörande 2-1 målet i övertid på skott från Victor Hedman och skickade därmed Sverige vidare till semifinal. Insatsen mot Finland tycker jag ändå var stabil om man ska sammanfatta det, trots att man "bara" vann i övertid. Jag tycker att man kontrollerar matchen från första stund till sista stund och segern var klart rättvis. Om man sedan borde avgjort matchen tidigare är en annan fråga, men det är också svårt att spela mot ett lag som backar hem med fem man och mer eller mindre chansar på att man skulle fått in första pucken för att sedan stänga ner. Larmi i det finska målet var bra, även om han inte ställdes mot något övermäktigt. Sverige behöver prestera ännu bättre i semifinalen om man ska ta sig vidare.

Hemmanationen kan vinna VM

Jag kanske går ut hårt på något sätt här, men jag är ändå imponerad av detta Tjeckien som slog ut USA fullt rättvist. Matchbilden var ganska given och det var att Tjeckien spelade sitt vanliga väldigt defensiva spel och man gör det återigen bra. Ledningsmålet som man gjorde var något turligt, men man förtjänade också en ledning. Efter det backade man hem och offrade sig hejdlöst framför målvakten Dostal som senare också blev stor matchvinnare när han höll nollan. 1-0 kanske inte skrämmer Sverige, men nog är Tjeckien bra. Jag tycker man har bra offensiv när man väl lägger fokus på den och NHL-tillskotten Necas, Pastrnak och Zacha har nu fått ännu en match i kroppen, vilket bör göra dem ännu farligare. Pastrnak är fortfarande poänglös och inte går han utan poäng i ett hemma-VM kan man tycka.

Jag tycker att Tjeckien är väldigt bra defensivt och på att boxa ut sina motståndare. Vi såg hur svårt Sverige hade att komma in nära inpå kassen i Finlandsmatchen och jag kan tänka mig att det blir en liknande matchbild här. Skillnaden dock är att Tjeckien är klart starkare offensivt och framförallt har man hela arenan med sig. Sverige har spelat matcher där stämningen inte varit i närheten av vad den varit när tjeckerna spelat. Nog tror jag at det är en fördel för hemmanationen som är vana att spela för en fanatisk arena.

Vinner Sverige så får vi vara glada för det, men vinner Tjeckien så har vi något att trösta oss med. Jag tycker inte alls oddset är spelvärt på Sverige utan väljer att backa hemmanationen i denna fight till 2.48 hos Unibet inklusive övertid.

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip