Sverige kliver in i turneringen mot Tyskland där man blir solklara favoriter, men nu är det premiär och känslan är att man kan få kämpa för segern.

Sverige tillhör ett av lagen som på förhand slåss om medaljerna, och man har helt klart trupp nog att plocka en fin valör.
På målvaktssidan har man bland annat Lars Johansson och Wallstedt, en stabil målvaktssida även om man såklart hade hoppats på att Ullmark hade tackat ja.
Defensivt har man Nemeth och Sandin från NHL där man kryddat med flera spelare från SHL, så där ser man okej ut även om man kanske saknar någon riktigt bra back.

Offensivt har man Raymond som sticker ut då han gjort en bra säsong i Detroit även om han inte kommit upp i samma poängsnitt som i fjol. Utöver honom så har man, Berggren, Silfverberg och Grundström som samtliga tillhör NHL, men det är inga stjärnor i sina lag, och det är kollektivet som ska funka om man ska gå en bit i turneringen.

Tyskland ska inte underskattas

Tyskland kommer till turneringen med majoriteten av spelare från den inhemska ligan, och ser man på målvaktssidan och backsidan så är hela elva av 13 spelarna från tyska ligan. En av spelarna som inte är från ligan är talangen Moritz Seider som gjorde 42 poäng för Detroit under säsongen, så där har man en spelare motståndarna får se upp med.

Offensivt tillhör även där majoriteten av spelarna den inhemska ligan, en liga som håller en bra nivå i Europa.
Sturm och Peterka är spelare från NHL som kommer betyda mycket för det offensiva spelet. Man har dock även Kahun som gjort 83 poäng på 186 matcher i NHL tidigare och även om man inte håller samma nivå som Sverige så finns det kvalitet i truppen, och en premiär är alltid svår.

Sverige är det bättre laget i matchen men nu när det är premiär så kan det vara en hel del nerver i matchen, och jag tror tyskarna kan stå upp bra i matchen.

Speltips: 2 hcp +2,5 och jag investerar 1u hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip