Sverige vann premiären med klara 6-0 och får nu ta sig ann Tyskland i match två. Ett Tyskland som kommer ifrån en riktig knall när man slog Finland med 4-3 i sin premiär. Jag tror dock att Sverige blir alldeles för svåra för tyskarna och jag väntar mig en klar seger för juniorkronorna.

Sverige vann väntat i premiären och det var inga nerver på tal där. Samtliga femmor visade upp ett bra spel med offensiva hot och segern blev en enkel match. Ny match på fredagskvällen och det vankas fest i Göteborg. Det är klart att man stärkte sina aktier efter den premiären även om Lettland inte på något sätt är något som man ska mäta sig emot. Spelet satt dock och mot ett ganska defensivt svagt Tyskland så bör man ha goda chanser att återigen göra ett par mål framåt. Jag tror egentligen inte att man behöver orda så mycket mer om Sverige, utan vi vet om att de är riktigt bra.

Tyskland har redan stått för sin bästa insats

ja, jag tror att det är lite som rubriken lyder att man har gjort sitt. Urladdningen i premiären mot Finland på torsdagskvällen lär ha satt sina spår. Man gjorde en fullkomligt lysande insats och segern var faktiskt rättvis, vilket man inte kan tro. Det är klart att man var hårt pressade i den sista perioden, men man häll undan och slog till med en av junior-VMs största skrällar på väldigt många år.

Veit Oswald gjorde det han är med för, mål. Två mål stod han för och var ett offensivt hot mot FInland under hela matchen. Han har en fantastisk form för tillfället och han är en av de Sverige måste se upp med. I övrigt har laget ett par vassa kort, men ser man till helheten så bör man vara rätt svaga defensivt. Trots att man stod för en fin defensiv insats mot Finland så kan matchen sitta i benen en aning. Sverige är ett tuffare motstånd dessutom och man lär få kriga ännu mer.

Som sagt så har Sverige ett av sina bästa lag på många år och att Tyskland lyckades med att plocka hem en seger mot Finland var nog en liten tillfällighet. Jag kommer att välja Sverige över 4.5 mål till oddset 1.74 hos Coolbet .

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip