Äntligen dags för JVM att dra igång, och denna gången spelas turneringen i Tjeckien. Här ska Sverige ta emot Finland, och jag tror mest på de svenska krigarna.

Sverige går in i turneringen på torsdagskvällen, och man gör det med en 4-6 förlust i ryggen mot USA i en träningmatch där man hade 3-0 efter första perioden. Man kollapsade dock i andra perioden och USA vann den med 0-5, ett försprång som sedan blev för svårt att hämta upp.
Man har inför turneringen spelat fem matcher sedan början av november där man vunnit fyra av dessa, ett klart bra facit. En av dessa segrar kom mot just Finland då man vann med 1-2.
I truppen hittar vi målvakten Alnefelt som gjort det riktigt bra för HV71 när han fått chansen. Defensivt finns spelare som Björnfot, Lundkvist och Sandin, så man har fått ihop en stabil defensiv.
Offensivt så har man Fagemo som gjort det riktigt bra i Frölunda, David Gustafsson som fått förtroende i Winnipeg samt Höglander från Rögle för att nämna några.

Regerande mästarna Finland kommer från ett ganska svagt genrep där man förlorat fyra av fem matcher sedan början av November. Den enda segern kom mot Tyskland då man vann med klara 1-6, en såklart väntad seger.
Man har en del klart intressanta spelare i truppen, och då tänker jag främst på spelare som målvakten Annunen, backen Heinola samt de offensiva spelarna Kupari och Oden som det gäller att hålla koll på.
Kikar man på truppen och jämför den med den svenska så tycker jag Sverige har en något bättre trupp, vilket gör att jag tror man får svårt här.

Sverige känns mest intressanta för min del i matchen då man visat upp mer inför turneringen, samtidigt som jag tycker man är det något bättre laget.

Speltips: 1 och jag investerar 2u hos Unibet , LeoVegas eller 888sport // TT

This is the stats tab
This is the post tip