Dags för Sverige att kliva in i kvartsfinalen och det är Lettland som står för motståndet, och en seger är att vänta.

Sverige slutade tvåa i gruppen då man vann tre av sina fyra matcher, och den enda förlusten kom mot starka USA.
I den avgörande matchen mot Tyskland i kampen om andraplatsen blev det en 4-2 seger, men man var absolut inte överlägsna på något sätt.

Nu väntar på pappret det svagaste laget som tagit sig till kvartsfinalen, och allt annat än seger vore ett fiasko, speciellt då man håller en klart högre nivå än Lettland. Simon Edvinsson som saknades senast var även med och tränare med laget under tisdagen, så han bör vara tillbaka i truppen här.
Lettland har dock spelat riktigt bra, och jag är inte säker på att vi får se en överkörning här.

Lettland klev in i turneringen som reserver då Ryssland inte fick delta, och de flesta trodde nog på en jumboplats.
Det började inte bra med förluster mot Finland med 1-6, och man hade aldrig en chans. Därefter förlorade man ”bara” med 2-5 mot Kanada, vilket dock är fina siffror.
Man avslutade dock gruppspelet med en rejäl knall då man slog Tjeckien med 2-5, vilket var en superskräll, och man slutade på en fin tredjeplats i gruppen.

En spelare i Ralfs Bergmanis imponerade stort i matchen mot Tjeckien då han gjorde tre mål, och med sina fem poäng är har bäst i truppen. Överlag så är dock truppen rätt klen, men med tanke på insatsen hittills så bör man kunna stå upp rätt bra även om man kommer väga för lätt i matchen.

Sverige står inför en överkomlig uppgift i kvalfinalen, men gästerna är det lag som överraskat klart mest hittills, och även om det bör bli svenskt avancemang så tror jag inte siffrorna sticker iväg i matchen.

Speltips: 2 hcp +3,5 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip