På annandagen drar JVM igång och Sverige ställs mot Österrike i sin premiär, en match man ska vinna bekvämt.

Sverige har haft ett tungt genrep då man först förlorade klart mot USA med 1-5 för att sedan förlora mot Schweiz med 4-3 efter förlängning, resultat som lämnar en hel del frågetecken. Här väntar dock ännu svagare motstånd än i båda matcherna och det finns trots allt högt kunnande, något man lär vilja visa.

Målvaktssidan ser stark ut, något som blir viktigt under turneringen då man har en okej defensiv men inte mer. Offensivt finns det flera spännande namn i Rosen, Lysell, Öhgren och Lekkerimäki för att nämna några, spelare som ska trivas bra mot ett svagt Österrike, och jag tror man går ut och sätter ton direkt.

Österrike slog något oväntat Tyskland i en träningsmatch inför turneringen med 3-4 efter förlängning, en match man dock såg ut att vinna redan efter 60 minuter. Man släppte dock om två mål sista 90 sekunderna.
I den sista träningsmatchen inför så kunde man inte alls mäta sig med Slovakien, och det blev förlust med 5-1.

Man har med spelare som Reinbacher och Rohrer, två spännande spelare. Truppen är dock en av turneringens svagaste och det skiljer en hel del till de bästa lagen, något som lär visa sig här mot ett klart tuffare motstånd än i genrepet.

Två raka förluster inför turneringen lär ha gett Sverige en del tändvätska och då man möter en väldigt svagt Österrike så lär det bli en bekväm seger, och jag tror att man försöker kopplar grepp direkt och skaffa sig en trygg ledning.

Speltips; 1 över 1,5 mål första perioden och jag investerar 1u

This is the stats tab
This is the post tip