Dags för Sverige att kliva in i JVM när man tar emot Schweiz under onsdagen, och man ska ses med väldigt goda segerchanser.

Sverige kliver in i matchen som klara favoriter och det gör man med all rätt då man är det starkare laget i matchen.
Man har en riktigt bra målvaktssida med Wallstedt och Clang samtidigt som backsidan även den håller hög klass med spelare som Edvinsson, Wallinder och Andrae för att nämna några.
Frågetecken finns dock på Edvinsson och Olsson inför matchen, men det finns bra kvalitet i övriga backar om de inte skulle komma till spel.

Offensivt har man inte de stora namnen som Holtz och Eklund, men med namn som Olausson och Niederbach framåt så har man tillräckligt med kvalitet för att såra Schweiz, något man även visade i träningsmatchen mot Kanada där man gjorde tre mål.

Schweiz genrepade senast mot USA och där hade man inte en chans då man förlorade med klara 6-1, och man hade 5-0 i baken redan efter den första perioden. Nu väntar ett motstånd av liknande klass, och det krävs en rejäl förbättring om man ska kunna utmana Sverige.

I laget har man Simon Knak och Brian Zanetti som håller hög klass, och där gäller det för Sverige att se upp. Kollar man på övriga laget så ser det inte särskilt skrämmande ut, och men tanke på hur tufft man hade det mot USA i genrepet så bör man väga alldeles för lätt även här.

Sverige har en riktigt stabil målvaktssida samt en väldigt stark defensiv, något som gör att man bör kunna stänga ner Schweiz offensiv på ett bra sätt. Samtidigt ser gästerna inte alls ser starka ut, så man bör kunna skapa en hel del framåt, och jag räknar med att man tar en bekväm seger i premiären.

Speltips: 1 hcp -2,5 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip