Sverige ska göra sin andra match i JVM då man ställs mot Slovakien, och jag har hittat ett spel i matchen.

Sverige gjorde en riktigt bra premiär då man slog en av favoriterna Ryssland med 3-6. Framåt såg det bra ut, speciellt i powerplay där man gjorde tre av målen.
Just i powerplay har man ett giftigt vapen i Alexander Holtz som har ett väldigt bra skott, och han stod för både assist och mål i matchen där båda poängen kom i spelformen.
Mot enklare motstånd nu kommer han få ännu mer tid med pucken och efter insatsen senast lär självförtroendet vara på topp, och här bör han ha goda möjligheter att göra mål på nytt.

Slovakien hade 3-0 i baken mot USA i premiären efter två perioder, och de flesta trodde nog att matchen var över.
I slutperioden reducerade man dock två gånger om genom Chromiak, och det var också nära att han fick in en kvittering i slutet av matchen.
Samtidigt gjorde Latkoczy en fin insats i kassen då han i den andra perioden höll siffrorna nere då man spelmässigt var utspelade.

Slovakerna har en hel del talang i år och man har absolut vad som krävs för att kunna nypa en slutspelsplats. Här tror jag dock att man väger för lätt då Sverige imponerade senast, och ska man kunna utmana lär det återigen krävas ett lysande målvaktspel.

Speltips: Holtz målskytt (inkl övertid) och jag investerar 1u // TT