Sverige och Tjeckien ska göra upp om bronset i JVM där småkronorna kliver in som klara favoriter, men det lär knappast bli någon enkel uppgift.

Sverige kunde inte rubba Finland i semifinalen där man förlorade med 0-1, och nu får man istället sikta in sig på en bronspeng.
Offensiven har dock varit ett problem i flera av matcherna då man tex i kvartsfinalen mot Lettland bara gjorde två mål. Visst räckte det att gå vidare då man vann med 2-1, men insatsen var ruskigt svag.

Man har en het Emil Andrae som gjort en riktigt stark turnering. Ska man nypa bronset behöver dock klart fler spelare höja sig, däribland Oskar Olausson som bara gjort ett mål hittills.
Det ska även nämnas att man spelade sin match 02:00 svensk tid, något som kan påverka negativt.

Tjeckien gjorde ett blekt gruppspel då man bland annat förlorade mot Lettland med 2-5, och man slutade på en fjärdeplats i gruppen, något som gjorde att man ställdes mot USA i kvartsfinalen. Där visade man dock att man är ett bra lag när det stämmer, och man vann något oväntat med 2-4. I semifinalen tog det dock stopp mot urstarka Kanada med 5-2, och det var aldrig något snack vilket lag som var bäst.

Nu väntar enklare motstånd än man mött i både kvart och semi, och här blir man alldeles för underskattade då man visat höga toppar samtidigt som Sverige inte imponerat nämnvärt i turneringen.

Sverige blir klara favoriter i matchen och visst kan man spela hem bronset. Har dock Mysak och resten av tjeckerna vaknat på rätt sida så kan man helt klart bli en obehaglig överraskning, vilket USA fick uppleva i kvartsfinalen, och jag väljer att gå på en dubbelchans i matchen.

Speltips: X2 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip