Sverige gör sin tredje match i detta mästerskap och nu väntar Tjeckien vilket innebär det tuffaste motståndet hittills, så nu är det upp till bevis.

Sveriges uppladdning inför JVM hade klart mer att önska då det blev förluster mot USA och Schweiz.
När mästerskapet väl drog igång så rivstartade man genom att köra över Österrike med 11-0, en storseger som var väntad.
Senast väntade Tyskland, ett motstånd som man även där förväntades ta en säker seger. Det blev dock bara 0-1 och i sista perioden var man stundtals illa ute, men målvakten Lindbom gjorde en stark match.

I laget har man en väldigt stark målvaktssida samtidigt som offensiven är stark med namn som Lysell, Rosen, Öhgren och Bystedt. Defensiven är dock ett frågetecken och nu när man möter klart tuffare motstånd än tidigare så köper jag inte alls att man ska vara klara favoriter, speciellt med tanke på insatsen senast.

Tjeckien chockade rejält i öppningsmatchen då man slog storfavoriten Kanada med 5-2, vilket självklart ger en enorm boost till laget.
Senast slog man slagpåsen Österrike med 0-9 där man även vann skotten med klara 8-47, så det var en match man inte behövde ta ut sig i, krafter som lär komma till pass här.

Man har en spelare i Jiricek som hunnit med ett par matcher i NHL under säsongen, och med Svozil i laget har man två starka backar. Offensivt har man bland annat Kulich och Sapovaliv, så det finns kvalitet även där, och även om man på pappret inte är lika starka som Sverige så har man imponerat klart mer.

Trots Tjeckiens fina start på turneringen blir man solklara underdogs i matchen vilket är helt fel då matchen känns betydligt jämnare, och jag går på bortaseger i matchen.

Speltips: 2 och jag investerar 1u

This is the stats tab
This is the post tip