Sverige kliver in i sin sista gruppspelsmatch mot Tyskland, och för att säkra andraplatsen i gruppen krävs det seger.

Sverige åkte på sin första förlust senast då USA blev för tuffa, och siffrorna skrevs till 3-2. Det ska dock sägas att det stod 3-0 med tio minuter kvar av matchen, så man putsade till siffrorna i slutet, men över 60 minuter var amerikanerna bättre.

Nu står man precis som Tyskland på sex poäng och detta blir en direkt avgörande match vilket lag som tar andraplatsen i gruppen, vilket betyder att man får Lettland i en kvartsfinal, något som känns klart enklare än Tjeckien, och då Sverige är nivån bättre än tyskarna så tror jag man tar en bekväm seger.

Tyskland har gjort det bra då man vunnit två av tre matcher, och man har säkrat en kvartsfinalplats.
Förlusten kom mot USA och där hade man inte mycket att hämta då man blev överkörda.
Nu väntar nytt tufft motstånd och enda möjligheten till seger är om Sverige går ut och gör en plattmatch, något som knappast lär hända.

Laget har Alexander Blank som Sverige måste se upp med då han är vass framåt. I övrigt är det inga spelare som sticker ut, och normalt sett är man klassen sämre än Sverige.

Sverige kommer gå ut och göra en riktigt bra match då man bör föredra Lettland framför Tjeckien i en kvartsfinal, så man lär försöka skaffa sig en trygg ledning tidigt och inte lämna något åt slumpen, och jag tror man tar en bekväm seger.

Speltips: 1 hcp -2,5 och jag investerar 1u // TT