Dags för Sverige att spela sin sista gruppspelsmatch då man ställs mot USA, och jag tror vi får se en riktigt underhållande match.

Sverige har sett bra ut under turneringen frånsett den första perioden mot Tjeckien. Man vann premiären mot just Tjeckien med 7-1, och man tog över mer och mer ju längre matchen led.
I matchen efter så väntade Österrike och där tog man en stabil 0-4 seger även om siffrorna inte imponerade. Man vann dock skotten med klara 6-65, och spelmässigt var man bra men skärpan fanns inte i avsluten.

Nu senast så fick man sin långa svit bruten då man förlorade mot Ryssland med 4-3 efter förlängning, en riktigt tråkigt förlust då ryssarna avgjorde med bara sex sekunder kvar i förlängningen.
Gunler fortsätter att se bra ut och han gjorde återigen mål. Skönt var också att Holtz fick göra sitt första mål i turneringen, och förhoppningsvis kan det lossna för honom nu, för det behöver Sverige.

Man ligger tvåa i gruppen nu och här kommer man såklart gå för segern då man vill vinna gruppen och får enklast möjliga motstånd i en kvartsfinal. Slutar man istället trea så ställs man mot Kanada eller Finland, och det är något man självklart vill undvika.

USA har vunnit två av sina tre matcher hittills då man slagit Tjeckien och Österrike samt förlorat mot Ryssland.
Senast så var det Tjeckien som fick se sig besegrade då man vann med klara 7-0, och man imponerade återigen offensivt.

Precis som Sverige så vill man undvika att sluta trea i gruppen då man kan ställas mot ett tufft motstånd, så man lär satsa allt framåt, något som bör öppna upp för en riktigt underhållande och målrik match.

Man har även en Zegras i superform då han står på tio poäng hittills i turneringen, och senast mot Tjeckien så gjorde han fem poäng.
I truppen finns det dock massor av talang förutom Zegras, och då tänker jag främst på Sanderson, Turcotte och Caufield, även om den sistnämnda har klart mer att bevisa.

Två lag som jagar gruppsegerns samtidigt som man vill undvika att komma trea i gruppen bör bädda för en underhållande och målrik match, och jag väljer att gå på överspelet i matchen.

Speltips: Över 5,5 mål och jag investerar 1u till oddset 1.60 hos Betsafe eller Nordicbet // TT

This is the stats tab
This is the post tip