Nu ska medaljerna fördelas i JVM och här ska Sverige och USA spela om bronspengen, och för svensk del tror jag dessvärre väger för lätt.

Sverige såg länge ut att gå mot final då man hade 0-1 i slutminuterna av semifinalen mot Tjeckien. Ett mål från Jiricek med bara 39 sekunder kvar att spela tog dock matchen till förlängning. Väl där hade Sverige en puck på mållinjen, men det ville sig inte, och Tjeckien segrade efter att Kulich gjort avgörandet.
En sådan förlust lär ha tagit rejält på självförtroendet och det lär inte bli lätt att ladda om här.

Carl Lindbom har varit den bästa målvakten i turneringen och senast var inget undantag då han gjorde flera fina räddningar. Han har dock stått i samtliga matcher och detta blir sjunde matchen på kort tid, och med tanke på förlängningen senast så kan det vara en sliten Lindbom.
Man har även en spelare i Lysell som inte alls fått igång poängskörden då han fortsatt är utan poäng, en spelare som ska vara med och leda offensiven, och känslan är att det blir för tufft.

USA stod för en bra insats trots förlusten mot Kanada i semifinalen där siffrorna skrevs till 2-6, och skotten vann man med 45-37, så lägen skapades. Man chockstartade och hade 2-0 efter tio minuter, en ledning man dock inte kunde hålla.
Nu är dock motståndet enklare och man lär vara oerhört revanschsugna efter förlusten.

I laget har man riktigt hög spets i namn som Hughes (en spelare som dock blandat och gett), Snuggerud, Cooley och Gauthier, spelare som ska kunna skapa riktigt oreda för det svenska försvaret, och sett till truppen är man det bättre laget i matchen.

Sveriges förlust senast lär ha tagit oerhört hårt och även om USA fått kortare vila inför matchen så tror jag dessvärre för Sveriges del att USA är numret större.

Speltips: 2 och jag investerar 1u
This is the stats tab
This is the post tip