Årets första match för Sveriges del är en häftig sådan. USA står på andra sidan och det är givetvis två av huvudfavoriterna till ett guld som möts redan här. Jag skrev i tidigare att jag tror mycket på Sverige i gruppspelet och då är första matchen en nyckelmatch. Inte ska vi sitta och hålla på USA i matchen mot Tre Kronor?

Inför den här matchen finns det inte så mycket att gå igenom egentligen. Sverige spelar i en relativt simpel grupp där man mer eller mindre bör ha bra chans att vinna samtliga matcher. Matchen mot USA här bli således en nyckelmatch om gruppsegern redan i första omgången då även USA har ett väldigt bra lag på pappret. Det kommer såklart att ta en stund för alla lag att spela ihop sig och så är det alltid, men någonstans känns det ändå som att Sverige brukar vara ganska bra på det där och dessutom har många spelat tillsammans tidigare.

Defensiven bygger för segern?

Offensivt om man jämför dessa lag så är USA absolut starkare enligt mig, iallafall om man tittar på forwardssidan. Sverige har ett bra lag rakt igenom på pappret och jag skulle säga att jag inte är det minsta orolig för målvaktssidan med Gustavsson och Ersson. Där har Sverige ett övertag på Alex Lyon i USA utan tvekan. Man har dessutom en backbesättning med Erik Karlsson, Victor Hedman, Rasmus Dahlin, Jonas Brodin och Marcus Pettersson där samtliga spelar en viktig roll i sina respektive NHL-klubbar. Sverige har absolut VMs bästa backuppsättning och jag tror också att det blir viktigt att sätta de defensiva riktlinjerna redan från start, vilket man bör ligga lite före USA där med.

Offensivt dock så är det inget Sam Hallam "prioriterar". Givetvis vill han spela en fin och sevärd hockey, men hans struktur har alltid varit väldigt defensivt lagd och det tycker jag att vi har sett i landskamperna innan VM också. Det offensiva kommer genom en ett bra grundspel och nu när det också kommer in offensiva kort som Karlsson, Hedman och Dahlin i truppen så kommer chanser att skapas framåt också. Kempe, Eriksson-Ek, Raymond och Burakovsky är de som ska göra det framåt för Sverige och det gäller att de har ett bra mästerskap.

Sammanfattat så ska det sägas att USA har en väldigt stark offensiv linje, men jag tror i match ett att den defensiva biten blir än viktigare och där bör Sverige vara lite starkare. Vi håller på Tre Kronor på alla sätt här i första matchen och backar Sverige inklusive övertid/straffar till oddset 1.92 med en medelinsats hos ComeOn .

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip