Rysk hockey står på dagens schema och VHL bjuder på en match mellan Toros Neftekamsk - Metallurg Novokuznetsk där jag tror mig ha hittar vinnaren.

Toros Neftekamsk ska tillhöra de bästa lagen i ligan, det är det inget snack om. Man har haft en lite tyngre period med fyra förluster de sex senaste matcherna, men då har också motståndet varit ganska tufft. Senast var man tillbaka i vinnarspåret och slog Yermak Angarsk med 3-2 där man hade 3-0 redan efter elva minuter av matchen.
Bortaspelet är den stora anledningen till att man ligger där man gör i tabellen, då man bara vunnit tre av åtta matcher. På hemmaplan är spelet betydligt bättre där man tagit åtta av elva segrar.
Man har bra spets i truppen och ska vara snäppet vassare än gästerna här.

Metallurg Novokuznetsk kommer till matchen med bättre form än hemmalaget, men då har också spelschemat varit betydligt behagligare för deras del. Man har mött Tseng Tou och Heilongjiang, som man förväntas slå. Man har också tagit de flesta segrar på hemmaplan då enbart en av deras sju segrar kommit på resande fot. 9-19 i målskillnad på sju bortamatcher imponerar inte och man ser en tydlig tendens till att man inte trivs utanför hemmaborgen.

Hemmalaget har ett bättre lag och samtidigt som gästerna inte trivs på bortaplan så ska segerchansen vara god. Jag tror man kontrollerar matchen och vinner bekvämt.

Speltips: 1 vilket betyder seger efter ordinarie tid och jag kliver in med 4u // Tobbe