Tampa Bay Lightning - Boston Bruins

Goalies: Vasilevskiy (probable) vs Rask (probable)

Game 1 mellan Tampa Bay Lightning och Boston Bruins på bästa sändningstid ikväll i en matchserie som känns otroligt intressant. Boston som får ses som underdogs i denna serie har haft en övertag mot Tampa denna säsong och vunnit 3/4 möten i grundserien, men det är Tampa som imponerat mest totalt sett över säsongen och i slutspelet.

Tampa klarade av New Jersey Devils i 5 matcher och en matchserie som jag tyckte var relativt jämn för på hand dammades av relativt enkelt. I mitt tycke var det egentligen de två första förlusterna Devils åkte på, där Keith Kindaid inte var lika bra som han var under grundserien som gjorde att Tampa tämligen enkelt kunde vinna de två första matcherna. Efter det tycker ja det sista 3 matcherna var oerhört jämna och kunde lika gärna tagit serien till Game 6 eller 7. Hur som helst löste Tampa det och avancerade.

Boston Bruins fick däremot kämpa rejält mot Toronto Maple Leafs. Efter att Bruins totalt kört över Leafs i de två första matcherna där man vann med 5-1 och 7-3 så trodde de flesta att Bruins skulle leka hem denna serie. Dock var jag bland de som trodde Leafs skulle komma tillbaka och mycket riktigt studsade Leafs tillbaka och tog serien till en Game 7. Väl där så tycker jag Leafs spelade riktigt bra i inledningen av matchen och tog även mycket rättvist ledningen till 1-0 samt 2-1. Bruins lyckades pga av svagt målvaktsspel och en viss Jake Gardner bjudas tillbaka i matchen och vände till 2-3. Matchen svängde mycket men Leafs gjorde en riktigt bra andra period och hade en 4-3 ledning inför tredje perioden. Väl där kollapsade laget och Andersen får ta på sig stora dumstruten då han inte alls levererade och Bruins kunde slutföra vändningen till 7-4 efter att Bruins vunnit tredje perioden med 4-0.

I natt så tror jag Tampa har fördel. Detta på grund av att man fått en betydligt längre vila då man klarade av sin serie i 5 matcher. Bruins har fått överleva en tung serie mot Leafs där man verkligen var illa ute och jag var inte imponerad av deras sista 3 matcher. Tampa har i grunden ett stabilare lag och jag tycker att trots att man haft svårt mot Bruins under säsongen borde ha kunnat studera laget noga på den långa tiden man haft på sig att förbereda sig. Som vanligt väldigt viktigt att vinna första hemmamatcher för att inte hamna i underläge dirket och jag tycker oddset på rak vinst är talande. Jag kommer därför spela

Match: Tampa Bay Lightning - Boston Bruins
Spel: 1
Odds: 2.15
Insats: 3/7u
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 21:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip