Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres

Goalies: Vasilevskiy (probable) vs Lehner (probable)

Toppen mot botten i natt när Buffalo Sabres gästar topplaget Tampa Bay Lightning inne i Amalie Arena för tredje gången den här säsongen. Lagen har var sin vinst mot varandra där Tampa oväntat förlorade senast lagen möttes.

Tampa Bay toppar fortfarande Atlantic Division med 4 poäng före tvåan Toronto Maple Leafs. Detta efter att man tog en viktig seger mot just Leafs senast då man kom tillbaka från en 2-1 underläge till seger 4-3 efter straffar. Bolts hade även en 3-2 ledning inför tredje perioden men orkade inte fixa en såkallad ”4 poängsmatch” då Leafs kvitterade till 3-3 efter bara 6 minuter in på perioden. Inga mer mål gjordes under perioden och förlängningen och istället avgjordes matchen på skilltävlingen straffläggning som alltså B.Point avgjorde med straffläggningens enda mål.

Buffalo Sabres tog en oväntat vinst mot Boston Bruins senast då man trots spelmässigt underlägsenhet var effektiva och gjorde flest mål. I första perioden var Sabres riktigt effektiva och gjorde egentligen mål de då få chanser man skapade. En 2-0 ledning efter en period var viktigt då Sabres efter detta kunde fokusera på D och kontringar vilket man mästrade på ett excellent sätt och vann tillslut med klara 4-1.

Inför nattens match har Tampas försvar inte alls sett lika bra ut som under tidigare under säsongen. Laget har släppt in 3 mål eller mer i 3 raka matcher men man har lyckats lösa 2 poängare ändå då laget offensiv är fenomenal. Under sista dagen av trading deadline bytt man till sig NY Rangers kapten Ryan McDonagh för att stärka upp just försvaret inför slutspelet. Man fick även med J.T Miller i den traden där duktiga Vladislav Namestnikov bland annat gick åt andra hållet. Tyvärr kommer inte McDonagh vara med i lineup ikväll pga av en lättare skada, men JT Miller kommer göra sin första match.

För Sabres del var man också aktiva under sista bytesdagen och man bytte bort en av lagens bästa spelare den här säsongen i Evander Kane till San Jose Sharks. Detta tror jag kommer påverka lagets offensiv då han är en av få spelare i laget som varit heta framåt i år.

Just pga av detta och att Tampa senast förlorade mot Buffalo (L.Domingue startade den matchen) så tror jag Tampa vill ha revansch här. Vasilevskiy förväntas starta och bör vara betydligt mer stabil än Domingue som startade i förlusten mot Sabres. I och med det dåliga försvarsspelet på slutet tror jag man är fokuserade i natt och bör vilja göra jobbet lätt för Vasilevskiy. Lägg där till att Sabres tappat sin främsta målskytt gör att jag har väldigt svårt att se Sabres göra 3 mål eller mer här. Jag kommer därför spela

Match: Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres
Spel: Buffalo Under 2,5 mål (inklusive övertid och straffar)