Äntligen är det dags för NHL att dra igång och här har jag hittat ett spel i matchen mellan Tampa Bay och Chicago.

Tampa Bay är regerande mästare då man förra säsongen slog Dallas i finalen med 4-2 i matcher, och man gjorde en riktigt bra säsong.

Kollar man på målvaktssidan inför denna säsongen så har man kvar både Vasilevski och McElhinney så där är det ingen skillnad förutom att Nilsson tillhör truppen nu.
I defensiven har det dock hänt en del då både Shattenkirk och Bogosian lämnat laget för Anaheim samt Toronto, och det är såklart tunga tapp.
Annars är det inga större förändringar förutom att man tagit upp Cal Foote.

Offensivt så är det inte heller någon stor förändring då man har kvar de flesta av sina spelare.
Man har spelare som Point, Stamkos, Johnson och Kucherov framåt, så man har även i år ett riktigt bra lag.
Kucherov saknas dock och det är självklart ett riktigt tungt avbräck. Man har dock en bra bredd i laget, så man bör kunna klara av Chicago även utan honom.

Chicago överraskade lite förra säsongen då man slog ut Edmonton i 16-delsfinalen med 1-3 i matcher. I åttondelsfinalen tog det dock stopp då Vegas blev för svåra.

På målvaktssidan har Chicagolegenden Corey Crawford valt att lägga skridskorna på hyllan, något som gör att man får lita på ett målvaktspar i Subban och Delia, så där känns man inte alls starka.

I defensiven så har man kvar spelare som Seabrook och Keith. De börjar dock bli till åren, så de kommer inte att bli bättre och bättre.
I övrigt så har man fått in Zadorov från Colorado samt tappat Koekkoek och Määttä.

Offensivt så har man kvar spelare som DeBrincat, Kane, Kubalik, Dach och Toews, och det är viktiga spelare att behålla.
Man har även plockat in Wallmark, Söderberg, Pirri och Janmark inför säsongen, så det har hänt en del i offensiven, även om det inte är några ledande spelare.
Man har även en del tapp då Saad lämnat för Colorado samt Caggiula lämnat för Arizona, och tappet på den förstnämnda är klart tyngst.

Nu möter man regerande mästarna och till denna matchen har man en del tunga avbräck då supertalangen Kirby Dach är skadad. Man förväntas även sakna spelare som Toews, Seabrook, Nylander och Söderberg till denna matchen, och då bör man få det riktigt tufft.

Tampa Bay saknar Kucherov vilket är ett stort tapp. Gästerna har dock ännu tyngre skadeläge och då hemmalaget håller en högre nivå så tror jag de visar sig starkast, och jag väljer att ta ställning för hemmalaget i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip