Tampa Bay Lightning - Columbus Blue Jackets

Goalies: Vasilevskiy (probable) vs Bobrovksy (probable)

Game 2 I natt mellan storfavoriterna Tampa Bay Lightning och Columbus Blue Jackets. En matchup där det faktiskt är Columbus Blue Jackets som leder med 1-0 efter att man stått för en helt osannolik vändning i tredje perioden mot detta Tampa.

Som sagt dags för Game 2 och de flesta trodde nog att det skulle vara Tampa i förarsätet. Det såg också ut att bli såg då Tampa i Game 1 satte gasen i botten precis som väntat. Redan efter någon minut hittade man 1-0 och 2 samt 3-0 kom bara av farten. Efter första perioden hade man alltså en komfortabel 3 målsledning och spelmässigt var man totalt dominanta. Men detta är NHL och slutspelet brukar vara oförutsägbart. Andra perioden fortsatte Tampa dominera spelet men lyckade inte hitta in bakom Bobrovsky som helt plötsligt börjat spela som en gud. Istället reducerade Jackets och 3-1 inför tredje. En period som Jackets verkligen vaknade i och med några studsar med så vips så hade man en fantastisk period och 3-0 i sista betydde att man fullbordade vändningen och snodde därmed Game 1.

Självklart är det fortfarande ingen panik för Tampa, men givetvis vill man inte sätta sig i ett tuffare läge än vad man är i nu. 0-2 i baken i matchserien vore ett tung uppförsbacke när två bortamatcher väntar, och därmed blir nattens hemmamatch otroligt viktig. Om vi tittar på hur den senaste matchen såg ut så råder det fortfarande ingen tvivel om att Tampa dominerar matcherna och ser det ut som det gör vinner man. Senast så slappnade man nog av en aning efter den fantastiska starten vilket kostade segern. Man gör inte samma misstag två gånger och jag kommer därför syna att man kvitterar matchserien i natt. Nattens spel blir därför

Match: Tampa Bay Lightning - Columbus Blue Jackets