Tampa Bay Lightning - Florida Panthers

Goalies: Domingue (confirmed) vs Luongo (probable)

Derby i natt i Florida när topplaget Tampa Bay Lightning ställs mot Florida Panthers. En matchup som vanligtvis brukar betyda fart och fläkt och frågan är om underdogen Panthers kan ställa till det för Tampa som kommer från en tung förlust senast borta mot Nashville Predators.

Tampa Bay Lightning ställdes alltså senast mot Nashville Predators i en absolut toppmatch. En matchup som mycket väl kan sluta i årets Stanley Cup final senare i vår. Preds som brukar kunna vara ett riktigt starkt hemmalag fick tuffast möjliga start på matchen på Tampa redan efter 5 minuter satte 0-1 via Victor Hedman. Preds jobbade sig i matchen utan att få panik och i slutet av perioden fick man också utdelning då Kyle Turris bombade in 1-1 i PP. I andra perioden vart det ett riktigt maktskifte då det var Preds för hela slanten. Man malde ner Tampa och gjorde rättvist både 2-1 och 3-1 innan perioden var slut. I tredje så fick Tampa en tidig reducering och man skapade en par bra kvitteringschanser. Med utplockad målvakt fick man ett rejält tryck och hade 2 puckar på mållinjen för 3-3 men det ville sig inte och Preds kunde hålla undan och Tampa fick inkassera säsongens 7e förlust.

Florida Panthers kommer senast från en galen 7-5 vinst borta mot Ottawa Senators. En match där man spelade ruskigt bra men där båda lagens målvakter verkat glömt utrustningen hemma. Puckar läckte igenom allt och alla men ser vi till matchen så skapade Panthers mycket fina målchanser med sin fina offensiv. Panthers är enligt mig ett av ligans absolut mest underskattade lag då man har 2 ruskigt tunga linor men deras problem har ständigt varit målvaktsposten. Med Luongo skadad tidigt på säsongen så vann man knappt en match då man släppte in enormt många mål. Sedan Luongos återkomst har laget vunnit hela 6/8 matcher och man känns i en helt annan harmoni. Senast startade Reimer vilket såklart innebar en målrik match. I natt förväntas Luongo vara tillbaka i mål vilket jag verkligen gillar här.

Detta är ett så kallat derby mellan två lag som jag följt länge. Jag såg även dessa två lag emot varande under försäsongen och lagen har även mött varandra en gång denna säsong. Där lyckades Tampa stå för en osannolik vändning i tredje perioden och avgjorde i sista sekunderna av matchen till 2-1 efter att Panthers spelat ut laget stora delar av matchen. Liknande såg det ut när lagen möttes under försäsongen då det är tydligt att Panthers spel är ett problem för Tampa som dock ska vara det bättre laget. Men Luongo i mål känns Panthers trygga och man skapade mycket bra chanser senast. Domingue i mål för Tampa som har Vasilievsky skadad fortfarande vilket ger Panthers ytterligare boost. Ett odds över 3.00 här på Panthers är bra och jag investerar. Nattens spel är alltså

Match: Tampa Bay Lightning - Florida Panthers
Spel: 2
Odds: 3.25
Insats: 4/7u
Bolag: 888sport , LeoVegas , MrGreen
Spelstopp: 01:30

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip