Tampa (43-20) är regerande mästare i NHL. Deras spel över den sista halvan av säsongen har dock lämnat en hel del övrigt att önska. Det är klart att det "fräckt" att kalla dem ojämna med tanke på att de är på plats 8 i hela NHL, men vi har rätt höga förväntningar på dem. Med rätta. Deras spel under stora delar av mars och början av april har lämnat en fadd eftersmak i munnen. Tre raka förluster berättar facit och ingen hade väl trott att Lightning skulle vara med i diskussionerna om att spela "wild card team". De måste börja vinna nu och jag är helt övertygad om vändningen kommer mot Bruins på hemmaplan i afton. Lightning är relativt svårslagna på hemmaplan i år och som sagt; de kan mycket bättre än så här. Noteras bör också att goalie nr 1 Vasilevskiy kommer stå i afton. Det är ett jätteplus i min värld.

Jag kommer spela en klassisk moneyline på Lightning till oddset 2,04 hos Unibet .

Motståndarna Bruins (44-21) kommer själva från en genant svag match mot ett Detroit Red Wings som är i en mindre rebuild. De var varken tvåa eller trea på pucken och Red Wings vann relativt komfortabelt. Om de skall orka stå emot Lightnings fysiska spel måste de verkligen steppa upp i försvaret. Jag tror inte de kommer orka det i afton. Min spelidé är att Lightning tar tillvara på fördel av hemmaplan och försöker samtidigt räta upp skeppet mot slutspel.

Värt att notera:

1. Motivatorn från Lightning är som sagt; besegra ett normalt bra Bruins för att få momentum framåt. Det är nyckeln. Jag har alltid sett Lightning som ett lag som är bäst när det gäller och får de ordning på sitt tuffa fysiska spel skall Bruins få det bekymmersamt. MEN de måste upp en nivå. Notera också att det gäller positionen för tredje plats i Atlantic division.

2. Bruins å sin sida är alltid som ett gäng bålgetingar i offensiv zon och är svåra att hålla full koll på. Deras offensiv är riktigt kul att se på. De snittar +3 mål per outing och är inte rädda för att skjuta ofta och mycket (snittar ca 36 skott per match enligt statistiken). Deras styrka är att "svärma" länge i offensiv zon och det renderar ofta i att de får chans i powerplay och där är Bruins vassa. Nr 10 i NHL vad gäller powerplay-spelet. Deras bäste målskytt Pastrnak kommer inte spela i afton. Ett avbräck.

3. Lightning är som sagt min vinnare i matchen och bygger det på "måste-match-vinna" ur flera perspektiv. En spelare som Stamkos måste åter visa vägen i anfallzonen. Han har skapat 79 poäng framåt i år, men han, som övriga i Tampa, kan bättre.

4. Den stora "matchen-i-matchen" i afton, där allt kommer avgöras enligt min mening är Tampas defensiv. De måste kunna stå emot Bruins bakåt. Om Stamkos skall visa vägen fram offensivt måste vår svenske hjälte Hedman markera vem som bestämmer i Tampa. Jag tycker Lightning är och har hållit en bra klass i försvaret över säsongen, men mot Bruins som är ruggigt vassa framåt krävs ytterligare styrka.

5. Jag nämnde i ingressen att Andrei Vasilevskiy kommer vara portvakt i Tampas kasse. Han är i mitt tycke en av ligans absolut bästa målvakter. Han är 35-16-2 i sina matcher i år. Det om är mest tilltalande med honom i mål är att han bara släpper in 2,46 mål per match i snitt enligt statistiken. För mig är detta en klar fördel för Tampa. Notera detta.

6. Bruins kommer ställa Ullmark i kassen. Dessvärre kommer inte Hampus Lindholm vara inne och försvara honom. Han är också borta. Bruins hade Swayman i kassen mot Red Wings och det var ingen vacker syn. 24 räddningar på 28 skott. 12 mål har han släppt in över de tre senaste matcherna. MEN nu skiftar Bruins. Ullmark skall stå.

Jag är som sagt inne på att Lightning rätar upp skeppet och rätar ut en del frågetecken efter den här matchen. Jag vill se deras fysiska spel trycka ner Bruins. Jag vill se Vasilevskiy stå emot "bålgetingarna" i Bruins offensiv. Sker det, då kommer Lightning att vinna den här matchen. Det kommer bli tajt, men spelvärdet ligger på Lightning moneyline till oddset 2,04.

/RoloMartins


TV: Helgens bästa spel bjuder på en allsvensk dubbel!







This is the stats tab
This is the post tip