Tampa gästas av Ottawa på hemmais och här blir hemmalaget utsedda till favoriter. Om de levererar? Ja, det tror jag!

Formen på Tampa är bra. Hemmalaget har fyra raka vinster, vilket gör att de hakar på i racet om topplacering. Just nu har de 74 poäng på kontot efter 51 matcher, vilket gör att det "bara" skiljer fyra poäng upp till serieledande Carolina, men då ska vi också säga att Tampa har en match mindre spelad.

Senast hemmalaget var i farten så inkasserades två poäng genom en 3-2-seger borta mot Nashville. Nu väntar något enklare motstånd, i alla fall på pappret, men jag vill tro att hemmalaget inte ser det så utan de tar sig an den här matchen på bästa sätt då de vet att det är viktiga poäng på spel.

Ottawa har hygglig form, men inte den bästa. För gästernas del har det blivit en seger på de fyra senaste i NHL och den kom då de gästades av Minnesota Wild på hemmais där de lyckades vinna med 4-3. Sedan dess har de även hunnit med att ta emot Montreal, men där föll de med 2-1 och nu väntar en tuff prövning på bortais.

Bortalaget har dessutom tre raka förluster i den här arenan och min idé är att iinte lyckas bryta den dystra trenden den här gången heller.

SPELTIPS
Tampa -1 (asian) till 1.54 hos Unibet / LeoVegas / 888sport .

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip