Tjena.


Lightning 28-15-5.


Dom flesta ansåg att Tampa skulle få det svårt när stjärnan och målskytten Stamkos gick sönder mot Bruins i TD. Inkl lite av mig tänkte direkt att dom skulle få det lite svårare. Det har nästan varit tvärtom där dom flesta i Lightning känner att dom behöver ta ansvar nu när han är borta. Lightning har gjort det riktigt bra hela säsongen och nu när Stamkos är borta har man också gjort det bra. Man har 3 vinster på dom 6 senaste matcherna där man blandannat har slagit både Rangers och Philly borta. Senast tog man emot Islanders hemma där det gick till straffar och man torskade. Man har inte vunnit sedan 21 dec hemma. Lightning kan uppträda som ett litet dag till dags lag och när dom vill så kan det stämma bra.
I dag saknas Stamkos och Aulie.
Bishop har efter sin skada stått 2 matcher där han har släppt in (2) mål bara vilket är riktigt bra, Han har en Saveperc på 969 på dom två matcherna så formen finns direkt efter skada. Med Lightnings offensiva spets med framförallt St.Louis tror jag kan ställa till en del problem för Sharks som är på en liten trip i solparadiset Florida.
Sharks har inte vunnit i Tampa sedan 08, Dock har dom "bara" mötts 2 gånger efter det i just Tampa.


Sharks 30-12-6

Sharks kommer från 2 matcher mot Caps och Panthers som har gett dom maximala poäng. Stabil insats senast mot Panthers och en ganska betryggande seger med 0-3. Där Stalock stog för en shutout.
Man har i Sharks vunnit 4 av dom senaste 6 matcherna där förlusterna har kommit mot Bruins och Predators.
Jag tycker man ser en klar skillnad på Sharks hemma och borta, det är inte så vanligt man ser det i NHL tycker jag. Sharks spelar betydligt bättre hemma än borta och jag tycker man ser ett litet nonchalant och lojt spel borta(mina inviduella tankar). Först och främst när jag tänker på Sharks tänker jag på deras massiva PP som dom brukar ha. En stor anledning till att dom brukar ha ett fungerande PP som alla lag i ligan fruktar är att dom 5 som står för PP1 har gjort cirkus 50 år tillsammans i klubben där den senaste kom 2008. Man är riktigt samspelta på den formen. Dock detta året har det varit lite svårare för dom, Kanske har motståndarna läst ut dom monne. Man gör 0-17mål/m på bortaplan i PP och jag tror aldrig man har haft en sån låg siffra för. Ser ett ljus för Lightning att stänga borta deras PP där Lightning har varit riktigt bra i den formen dom senaste matcherna.
Sharks saknar till dagens match Couture,Havlat,Hertl,Hannan,Burish och Torres.
Niemi förväntas starta.

Kommer Lightning ut med sin vanliga speed och gasar direkt tror jag Sharks lite slöa team kommer få det svårt.

Lightning @2.01 ML spela. 3/5 Units.

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip