Tampa Bay Lightning - St Louis Blues

Goalies: Vasilevskiy (confirmed) vs Allen (confirmed)

Tampa Bay Lightning är enligt mig inne i en formsvacka och den största anledningen måste man säga är alla skador man åkt på. Tidigare den här säsongen blev de bekräftat att Steven Stamkos missar hela grundserien och man har sedan dess åkt på småskador på alla sina toppspelare. Kucherov saknas fortfarande tillsamman med Callahan. Och nu är även Bishop och Palat day-to-day. Dock så lyckades man slå Detroit Red Wings senast med 4-1 men Wings är som bekant inget vidare lag som dessutom också drar med mängder av skador.

St Louis Blues lyckades slå Dallas Stars med 3-2 efter OT i en jämn match Blues fick kämpa hårt för segern då man låg under två gånger i matchen men lyckades hitta kvitteringen. Efter en mållös tredje period kunde David Perron avgöra i OT. Blues har Paul Stastny på IR och saknar dessutom två rutinerade backar i Pietrangelo och Burtuzzo.

Detta blir lagens andra och sista möte denna säsong och i första mötet mellan laget vann Blues med 5-4. En väldigt sevärd match där lagen visade upp väldigt fin offensiv. Nu saknar förvisso Bolts Stamkos den här matchen som var huvudfiguren senast men Blues har tunga skador på sina backar och jag tror Bolts bör kunna hota Allen i målet. Dock har Blues dominerat Bolts historiskt sett med sina 8 vinster senaste 10 mötena. Blues har på dessa matcher snittat 3.20 mål/match. Jag tror man bör ha bra chans att göra minst 3 mål bakom Vasilevskiy. Lurig match annars och jag gillar därför överspelet istället för att gå på någon vinnare.

Linan ligger på 5.0 och är väldigt trevlig då jag ser det som stor chans att båda lagen gör minst 2 mål.

Nattens spel blir alltså

Tampa Bay Lightning - St Louis Blues Ö5.0 mål @ 1.735 med 4/7 units hos Pinnacle Sports


För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip