Dags för den femte matchen i Stanley-Cup finalen mellan Tampa Bay och Montreal, och här har hemmalaget chansen att spela hem bucklan inför hemmapubliken.

Tampa Bay åkte på sin första förlust i denna finalserie senast då man förlorade med 3-2 efter förlängning, och man lyckades inte spela hem bucklan då.
Här får man en ny chans då man vänder hem till hemmaplan, något jag ser som klart positivt.
Kikar man på hemmaspelet under slutspelet så har man vunnit 8/11 matcher, och då har enbart en förlust kommit efter ordinarie tid.
Man kommer även med fem raka hemmasegrar till denna matchen med fina 21-4 i målskillnad, och här lär man göra en ny bra match, speciellt då man lär
vilja ta revansch efter förlusten senast.

Truppen håller en väldigt hög nivå då man bland annat har spelare som Kucherov, Stamkos, Palat, Point och Hedman för att nämna några. Samtidigt har man en toppmålvakt i Vasilevski som gjort en väldigt bra säsong hittills, så som lag håller man en klart högre nivå än gästerna.
Tveksam är Killorn.

Montreal låg riktigt illa till inför den senaste matchen då man hade förlorat tre raka matcher, något som gjorde att man riskerade att bucklan hamnade hos motståndarna.
Man tog dock en grymt viktig seger efter förlängning med 3-2, vilket gör att hoppet fortfarande lever. Price stod för en fin insats mellan stolparna då han räddade 32/34 skott, och förutom honom så gjorde Josh Anderson en bra match då han gjorde två mål, varav ett avgjorde matchen.

Man har dock visat under matchserien att man haft stora bekymmer med Tampa Bays offensiv då man släppt in alldeles för mycket mål, och nu när det väntas en tuff bortamatch mot ett Tampa Bay som håller en klart högre nivå så är risken att man åker på en ny förlust, vilket gör att säsongen tar slut här.
Saknas gör Drouin.

Tampa Bay har visat sig vara riktigt starka på hemmais under slutspelet och då man även har chansen att spela hem bucklan på hemmais så tror jag att man kommer kliva ut och göra en riktigt bra match, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Vasilevski (Unconfirmed) - Price (Unconfirmed)

Speltips: 1 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip