Nu är det bara fyra lag kvar i kampen om Stanley Cup, och här ska Tampa Bay och NY Islanders göra sin första match.

Tampa Bay slog ut Florida med 4-2 i matcher i åttondelsfinalen där man fick tillbaka storstjärnan Kucherov lagom till slutspelet, och han var en av de klart avgörande faktorerna då han sprutade in poäng framåt.
Därefter ställdes man mot Carolina i en superintressant matchserie då två av ligans bästa lag skulle göra upp.
Där gick man vidare genom att vinna med 4-1 i matcher, och Vasilevski stod för riktigt bra insatser mellan stolparna.

Kollar man på truppen så håller den en oerhört hög nivå då man har spelare som Kucherov, Point, Hedman, Stamkos och Killorn för att nämna några, så man har absolut vad som krävs för att gå hela vägen.
Här börjar man även på hemmais vilket jag ser som positivt, men man ställs dock mot ett lag som slår ur underläge, och känslan är att man blir alldeles för hårt spelade i matchen.

NY Islanders började slutspelet med att slå ut divisionsvinnarna Pittsburgh med 4-2 i matcher där man vände ett 1-2 underläge i matcher, något som är väldigt starkt gjort. Man gjorde riktigt bra insatser i matcherna, och det var inte på något sätt orättvist att man gick vidare.
Därefter ställdes man mot Boston i en på förhand tuff matchserie i mina ögon, men man visade återigen att man är ett svårt lag att möta då man vann med 4-2 i matcher, och man vände även där ett 1-2 underläge i matchen.

Kikar man på truppen så finns det flera starka namn i Eberle, Beauvillier, Barzal och Bailey för att nämna några. Man har visserligen inte samma spets som Tampa Bay har, men man har visat både mot Pittsburgh och Boston att man är väldigt svåra att möta, och nu när man slår ur underläge i den första matchen så är jag inte alls främmande för att man kan ställa till med en del problem för hemmalaget.
Saknas gör Lee. Dal Colle och Wahlstrom.

Tampa Bay kliver in i matchen som favoriter och visst är det befogat. Man ställs dock mot ett NY Islanders som överraskat positivt hittills genom att slå ut Pittsburgh och Boston på vägen hit, och jag tror man kan stå upp bra även mot Tampa Bay, vilket gör att jag väljer att gå på en dubbelchans i matchen.

Vasilevski (Unconfirmed) - Varlamov (Unconfirmed)

Speltips: X2 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip