Dags för NHL att dra igång under natten till onsdag, och här ska Tampa Bay göra upp med Pittsburgh.

Tampa Bay kliver in som regerande mästare då man gick hela vägen förra säsongen, och man slog Montreal i finalen med 4-1 i matcher.
Man har inför säsongen gjort sju försäsongsmatcher där det blivit tre segrar och fyra förluster, men då har flera spelare också testats inför säsongen.

Till denna säsongen har man fortsatt kvar Vasilevski i kassen, så där har man en världsmålvakt. Som backup har man plockat in Elliott.
Kikar man på övriga delar så har man tappat Johnson, Gourde och Coleman för att nämna några, och det är bra spelare.
Man har dock kvar stjärnor som Kucherov, Stamkos, Hedman och Point för att nämna några, så laget håller fortfarande en hög nivå, och här på hemmais tror jag att man öppnar säsongen med en seger.

Pittsburgh åkte ut direkt i åttondelsfinalen förra säsongen då NY Islanders visade sig starkare, och det blev 2-4 i matcher.
Inför säsongen har man gjort sex matcher och det har slutat med fyra segrar, men då har man mött rätt svagt motstånd.

Till denna säsongen har man plockat in Danton Heinen från Anaheim, McGinn från Carolina och Simon från Calgary. Man har dock tappat McCann som gjorde 33 poäng på 49 matcher förra säsongen samt Gaudreau och Ceci, något som bör vara kännbart.

Till denna matchen kommer man till spel utan sina stora stjärnor Crosby och Malkin som båda kommer saknas ett tag framöver, och utan dem ser inte laget alls skrämmande ut offensivt.
Även Guentzel är tveksam inför matchen då han testats positiv för Covid-19 och det är en spelare som gjorde 59 poäng på 62 matcher förra säsongen, så truppläget är inte alls bra inför matchen, och man bör få det väldigt tufft.

Tampa Bay öppnar säsongen på hemmais och här ställs man mot ett skadeskjutet Pittsburgh som saknar sina största stjärnor, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip