Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs

Goalies: Vasilevskiy (confirmed) vs Andersen (confirmed)

Wow vilken match i natt när vi eventuellt får en försmak av en blivande conference final i eastern. Tampa Bay Lightning gästas av Toronto Maple Leafs för en riktig toppmatch och hockeygodis väntar garanterat!

Tampa Bay Lightning har marscherat fram som en ångvält senaste tiden och laget har mer eller mindre sett helt ostoppbara ut. Med sin topplina med Palat-Stamkos-Gourde som öst in poäng tillsammans med den kanske absolut farligaste målskytten just nu Brayden Point så flyer målen in och inget lag har lyckats stoppa Tampa senaste 7 matcherna. Laget är fina 9-1-0 senaste 10 matcherna och man toppar Atlantic division relativt överlägset med 6 poäng.

Tvåan i Atlantic division är nattens motståndare Toronto Maple Leafs. Detta Leafs som jag verkligen älskar denna säsong har ett otroligt starkt lag, speciellt offensivt. Man har med Tavares i spetsen och Matthews tillbaka ett av de bästa centerparen i ligan och med det följer naturligt två otroligt bra topplinor. Leafs som inte haft lika bra form som Tampa är ändå 6-4-0 senaste 10 matcherna och kommer senast från en mycket bra match där man avvecklade Carolina Hurricanes med klara 4-1. En match man dominerade från början till slut. William Nylander gjorde sina 2 första poäng för säsongen sedan det nya kontraktet och han början också se bättre ut och verkar kommit in i NHL-tempot igen efter ett par rätt svaga insatser i de första matcherna.

När vi studerar nattens match så tycker jag en sak. Vilken toppmatch och vilken coinflip. Ja Tampa är det formstarkaste laget och man spelar hemmais. Naturligtvis borde man vara aningen favoriter. Men jag tycker vi helt enkelt har en match som kan gå precis hur som helst. En ren 50/50 matchup och troligtvis en blivande conference final. I mina ögon är Leafs och Tampa de två bästa lagen i ligan och jag köper inte riktigt att Leafs är så stora underdogs. Bolagen tittar lite väl mycket på Tampas form och glömmer lite att Leafs är ett likvärdigt lag. Dessutom finns en faktor som jag tror kommer gynna Toronto. Andrei Vasilevskiy som inte spelat sedan 10 november kommer starta igen för Tampa. Detta är vanligtvis en positiv nyhet, men Domingue har spelat bra för Tampa och varit en anledning till Tampas vinstsvit och fina form. Att komma in rostig från en fotskada mot ett av ligans absolut bästa offensiva lag är ingen lätt uppgift för Vasilevskiy och detta kan bli en avgörande faktor i matchen.

Jag kommer alltså syna bortalaget här. Kommer gå på moneyline då matchen känns väldigt jämn, men tycker verkligen Leafs FT till höga 2.90+ är spelvärd. Hur som helst blir nattens spel alltså

Match: Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs
Spel: 2 money line
Odds: 2.20
Insats: 3/7u
Bolag: bet365
Spelstopp: 01:30

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip