Fredagskvällen ger oss CHL-hockey på menyn och i Tampere Ice Stadium spelas returmötet mellan finska Tappara och tyska Eisbären Berlin.

Dessa lag möttes i Mercedes-Benz Arena i Berlin i förra veckan och då hade vi en mållös första period, men i den andra tog matchen fart på riktigt. Drygt tio minuter in i mellan akten hade Tappara gått ifrån till 5-0 och då genomförde tyskarna ett målvaktsbyte. I inledningen på period tre snyggade Berlin-laget till siffrorna till 1-5, men Tappara fick sista ordet och gjorde 6-1-målet med knappt 13 minuter kvar av ordinarie speltid och där och då var naturligtvis dramatiken över.

Efter den segern gästade Tappara Lugano på bortais och där gjorde de återigen sex mål, men den gången släppte de också in tre. 6-3 alltså, det ger ett utfall på 12-4 i målskillnad efter de två inledande omgångarna och nu väntar returmöte mot ett Eisbären Berlin på hemmais.

Tappara kliver in som favoriter och att de levererar därefter är vad undertecknad förväntar sig. Tyskarna följde upp förlusten mot Tappara med en ny smäll på hemmais, då med 5-3 mot Skellefteå AIK i omgången därpå. Frågan är om de har motivation och kraft att stå emot ett segersuget hemmalag som gärna charmar sin publik med en ny storseger?

SPELTIPS
Över 5 mål (asian) till 1.60 hos Unibet .
Har hemmalaget en bra dag på jobbet löser de den här linan själva, det är i alla fall min magkänsla.