Dags för den sista gruppspelsmatchen i CHL mellan Tappara och Skellefteå, och här tror jag att gästerna nyper segern och säkrar gruppsegern.

Efter fyra raka segrar i CHL så förlorade Tappara med 6-1 på bortaplan, och det mot Skellefteå som man återigen ställs mot.
Det var i slutet på den första perioden som man halkade efter då man vid 1-1 släppte in tre mål på 1.24, något man aldrig hämtade sig ifrån.
Inför denna matchen har man fortfarande förstaplatsen i gruppen då man spelat ihop tio poäng, men man kommer få kämpa rejält för att bibehålla den.

Kikar man på truppen så finns det en del kompetens i spelare som Virta, Kuusela, Morley och Bertrand för att nämna några, men här ställs mot mot tufft motstånd och känslan är att man åker på en ny förlust , speciellt då man heller inte visat toppform i den inhemska ligan.

Skellefteå ligger tvåa i gruppen då man senast slog Tappara på hemmais klart med 6-1, och Joakim Lindström hade stor show då han gjorde 3+1 i matchen.
Den segern innebar att man bara är en poäng från Tappara, något som betyder att man har möjlighet att vinna gruppen och säkra avancemang.
Med tanke på att man har Lugano två poäng bakom sig så finns risken att man vid förlust halkar ner på en tredjeplats och missar slutspel, så jag förväntar mig en bra insats här.

Kikar man på truppen så håller den en riktigt bra nivå då spelare som Melker Karlsson, Lindström, Hawryluk, Möller och Loibl finns i laget för att nämna några, men det finns fler spelare som är riktigt bra.
Defensivt har man även visat upp ett bra spel då man efter åtta omgångar i SHL bara släppt in nio mål, så här kommer hemmalaget ställas på prov, och normalt sett är man snäppet vassare än värdarna.

Tappara ska försöka försvara förstaplatsen i gruppen men här ställs man mot ett starkt Skellefteå, något jag tror blir alldeles för tufft, och jag väljer att gå på bortaseger i matchen.

Speltips: 2 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip