Tidigt match i Ryssland under tisdagen, och Tayfun ställs mot Almaz, där det enligt min åsikt ska skilja en hel del mellan lagen.

Tayfun ligger åtta i tabellen efter tio matcher, och en målskillnad på 29-27. Förra säsongen slutade man på plats 14 och var långt ifrån slutspel, en sak jag tror man kommer upprepa även denna säsong. Den stora anledningen till att man ligger rätt högt här i början av säsongen är att man haft ett bra spelschema där tolv av de 29 målen kommit på två matcher mot Kunlun Junior, ett lag som är fruktansvärt svagt.
Man har förlorat i två raka mot Kapitan som ligger tolva och haft svårt även mot andra sämre lag. De andra segrarna som inte kommit mot Kunlun är mot Russkie Vityazi och HC Riga, där segern mot Russkie var oväntat. Nu håller dock inte något av de lagen man mött samma kaliber som Almaz, och det krävs en rejäl överprestering för att man ska kunna lösa poäng här.

Almaz ligger femma med sju segrar och fem förluster. Spelschemat har varit klart tuffare än hemmalagets och lag som SKA-1946 och Dinamo St Petersburg har stått på schemat, och man har en seger och en förlust mot lagen. Man är ett lag som håller till strax under de bästa lagen, och ligan är så pass uppdelad i olika skikt, så det skiljer mil mellan de bästa och sämsta lagen.
Man har tappat en del spelare som klivit upp en nivå, men överlag så har man flera spelare som var med förra säsongen som kommer ta ytterligare kliv denna säsong.

Nivån på dessa lagen ska vara stort, och jag ser bara en rejäl överprestation eller en rejäl underskattning som kan fälla spelet.

Speltips: 2 och jag investerar 4u // TT

This is the stats tab
This is the post tip