Team Nordamerika U23 - Ryssland

Riktigt spännande möte i natt när vi har två lag som spelade igår emot varandra. Team North America spelade för exakt 24h sen och har fått några timmar mindre vila än Ryssland, men samtidigt kommer man från en imponerande vinst mot Finland medan ryssarna fick se sig besegrade av svenska Tre Kronor!

Team North America har jag hyllat rejält inför turneringen och jag rekade de igår mot finnarna. Mycket riktigt visade man hur ungdomen är framtiden och slog de finska rutinerade spelarna med klara 4-1 i en match som man dominerade från början till slut och det finns inte så mycket mer att säga än att man gjorde det man förväntades.

Ryssland däremot hade en jobbig match mot Sverige där jag tycker svenskarna fick ihop sitt spel 100%. Försvarsspelet såg fläckfritt ut och trots att Henrik Lundqvist fick lämna sent återbud och Markström fick hoppa in såg målvaktsspelet väldigt lugnt och solid ut. Man märkte på ryssarna att de blev stressade pga av detta och man skapade väldigt få riktiga målchanser under 59:27 av matchen. Dock är man berömda utan någon anledning och det stjärnspäckade ryska laget kunde med 33 sekunder kvar hitta en reducering efter att ett tyst skott hittat nät bakom en skymd Markström. Ovechkin trodde sedan att han hade kvitterat matchen med sitt andra mål i matchen, 11 sekunder kvar efter att han med handen slagit in pucken. Domarna dömde korrekt bort målet till Ovechkins ilska men Sverige tog de viktiga poängen i öppningsmatchen.

Nu är ryssarna pressade att vinna och det gäller för de att hålla huvudet uppe. Vi hade aldrig fått de som underdogs innan turneringen och jag måste passa på att testa den ryska björnen trots att U23 laget visade sig väldigt starka mot Finland. Man är trots allt en klass bättre truppmässigt och bör ha mer rutin än det unga amerikanska laget. Man är i ett pressat läge och det är dags för ryssarnas rutinerade spelare i Ovechkin, Malkin, Datsyuk m.fl att kliva fram.

Jag kommer därför testa ryssarna som underdogs.

Nattens spel är alltså

Ryssland ML @ 2.07 med 3/6 units hos Pinnacle Sports

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

This is the stats tab
This is the post tip