Finalmatch tre mellan Texas Stars och Toronto Marlies, och jag tar ställning och väljer sida.

Texas började med två bortamatcher som var spelmässigt jämna där man i första matchen förlorade med 6-5. I den andra matchen vann man med 1-2, och det var inte lika mycket chanser som i den första matchen.
Man har fina offensiva spelare i McKenzie, Flynn och Morin som det gäller att ha koll på för gästerna. Man slutade femma i de västra serien och var bättre på hemmaplan än på bortaplan och då var det viktigt att ta en bortaseger i denna matchserie för att koppla grepp. Nu är dock gästerna allt annat än svaga på bortaplan och det gäller att man är helt på topp för att inte tappa kommandot man tagit.

Toronto Marlies är favoriter att vinna Calder Cup och då var det tufft att man förlorade en match på hemmaplan här i matchserien. Man visar dock fortfarande att man är med och utmanar och jag tycker man är starkare än Texas. Många svenskar har imponerat under säsongen där Andreas Johnsson gjort en riktigt fin säsong. De svenska namnen i laget är många och de lyder Timashov, Engvall, Rosen, Liljegren, Johnsson och Grundström.
På bortaplan har man varit riktigt starka under säsongen och kikar vi på grundserien så vann man 82.9% av sina bortamatcher till skillnad mot de 64,5% man vann på hemmaplan.

Jag tror svensklaget till och med kan gynnas lite av att lira på bortaplan och jag tror man tar grepp om matchserien igen genom att vinna på bortaplan här.

Speltips: 2 och jag investerar 4u hos Bethard / FastBet // TT

This is the stats tab
This is the post tip