Nu är vi framme i den hockeyallsvenska finalen där Timrå och Björklöven ska göra upp, och här har jag en idé i den första matchen.

Timrå slutade som klara seriesegrare i grundserien då man tog fina 118 poäng, och man såg riktigt starka ut.
På vägen till denna matchserie har man slagit ut AIK med 3-1 i matcher samt Västervik med 4-2, något som också var förväntat.
Man fick dock spänna bågen rejält mot Västervik som gjort det otroligt bra under säsongen, och de är helt klart en av de stora överraskningarna denna säsongen.

I truppen finns det massor av spets i Dahlén, Lundin, Lööke, Lundin och Hartmann för att nämna några, så truppen är riktigt stark, något man också visat under säsongen.
Till denna matchen får man även tillbaka backen Wiercioch som saknats i de tre sista matcherna, och det är ett klart plus i defensiven.

Nu är det även hemmais som gäller och där har man varit urstarka under säsongen då man i grundserien vann 20/26 matcher där man också hade en fin målskillnad på 98-53, så detta kommer inte bli någon enkel uppgift för gästerna.

Björklöven slutade trea i grundserien och under säsongen har man blandat och gett en hel del, och överlag så har man inte alls sett jämna och stabila ut.
I matchserien mot Karlskoga så krävdes det en sjunde och avgörande match, en match man vann med 5-8.
Man hade en 1-6 ledning med bara tio minuter kvar att spela, men man tappade till 5-6 på dryga sex minuter, men man lyckades hålla undan och göra de två sista målen i öppen kasse.
Det ska dock inte behöva bli så jämnt i slutändan, och det är något som helt klart oroar.

Truppen håller en hög nivå då man har spelare som Perron, Brown, Vesel, Hutchings och Crandall i laget för att nämna några, så man har precis som hemmalaget en starkt trupp.
Här är det dock fortsatt frågetecken på backarna Eronen och Rahimi, och det vore ett klart minus om de inte kommer till spel i matchen.

Timrå har fördel av hemmais i matchen och då man sett klart stabilare ut under säsongen än vad Björklöven gjort så tror jag att man visar sig starkast här, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip