Vi kommer denna torsdag blicka upp emot Timrå till mötet där serieledande Färjestad kommer på besök. Värmlänningarna har en minst sagt imponerande start med femton plockade poäng av arton möjliga och en målskillnad på hela 23-9, vilket får ses riktigt bra i SHL-mått mätt. Nu ska man ta sig ann ett Timrå som har ett lag som jag personligen gillar. I vilket fall så åker laget upp med ett gott självförtroende som sagt och det finns väl egentligen inget som säger att man ska plocka hem minst två nya poäng. Hela laget har imponerat på alla sätt och vis och målvakten Carl Lindbom har varit ligans bäste såhär långt. Misstänker att han kommer få förnyat förtroende och då också få spela sin första bortamatch i serien. Dessutom har Magnus Nygren fått nya direktiv och det är att han ska skjuta mer, vilket också gav resultat med både farliga målchanser och även ett mål i protokollet. Man har Henrik Björklund som inte åker med, men i övrigt bör samtliga vara tillgängliga.

Tunga avbräck i Timrå

Vi börjar med att säga att laget har gjort framsteg gentemot förra säsongen och får laget ihop det så kan man mycket väl ta sig lite längre än förra året i ett kommande slutspel. Man ligger på plats sex i tabellen och är ett starkt hemmalag så det kommer inte bli någon dans på rosor för Färjestad. Man har ett gäng duktiga forwards i truppen och storstjärnan Jonathan Dahlén väntar fortfarande på att det ska lossna helt för honom och kanske är det mot just FBK som det sker. Till den här matchen så kommer det bli en del förändringar på backsidan då man har klart kännbara avbräck. Deras två kanske viktigaste backar Elmeri Eronen och Tim Erixon ska båda enligt uppgift missa matchen, där den sistnämnde inte heller var med senast. Dessutom går Didrik Strömberg skadad sedan tidigare. Det är klart att det kan funka vissa matcher, men mot seriens hittills bästa lag så behöver man förmodligen all styrka man har för att stoppa dem. Jag tror helt enkelt att Färjestad maler ner Timrå tillslut.

Timrå är starka hemma och Färjestad spelar med klart mindre energi på bortaplan jämfört med hemma och det är det enda orosmomentet jag har inför denna drabbning. Jämför man annars lagen så ska Färjestad vara det starkaste laget i och med Timrås avbräck på backsidan. Därför kommer Färjestad inklusive övertid/straffar att testas till oddset 1.90 hos Bethard .

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip