Timrå är inne i en rejäl formsvacka och tar på lördagen emot serieledande Färjestad. En oerhört tuff match på förhand där Färjestad kommer ifrån en riktig plattmatch. Räkna med två revanschsugna lag, men jag kommer återigen gå emot FBK med tanke på målvaktssituationen.

Timrå åkte på ytterligare en plump senast och man får det verkligen inte att stämma trots att man på pappret har en ganska vass trupp. Jag tycker man spelat genomgående ganska bra under hela säsongen, men man har haft svårt att avgöra matcher. Trots en aning sviktande form över en längre tid så ligger man ändå på plats sju med bara två poäng upp till slutspelsplats. En seger är något som känns nära nu. Även om formen inte varit särkilt bra sista tiden så kan inte detta lag förlora så mycket mer. En match mot serieledarna kanske är precis vad man behöver och jag skulle säga att man inte kommer få ett bättre läge att slå Färjestad än vad man har nu med tanke på gästernas målvaktssituation.

Brattström in i Färjestads mål

Ja, Färjestad har signat upp Victor Brattström som agerat reservmålvakt i HV 71 denna säsong och det är givetvis en nödlösning med tanke på att både Lindbom och Lagace är skadade. Senast mot Växjö gick vi ganska hårt in på just Växjö pågrund av situationen på målvaktsfronten hos Färjestad. Melker Thelin gjorde sin första SHL-match och såg inte alls ut att trivas. Man vill att en målvakt ska utstråla pondus och det gjorde han inte. Vem som kommer få chansen av Brattström och Thelin är fortfarande okänt, men vi räknar med att den förstnämnde får chansen. Oavsett så är det två målvakter som har en del frågetecken runt sig och Färjestad har inte imponerat defensivt sista veckorna. Man är dessutom klart svagare på bortaplan.

Målvaktskrisen är det som vi går på här. Det är klart att Färjestad på pappret är ett bättre och bredare lag än Timrå, men en målvakt är absolut lagets viktigaste lagdel och fungerar inte det så vinner man oftast inga matcher. Vi testar med en insats lite under medel att Timrå ska vinna under ordinarie tid till oddset 2.57 hos ComeOn .

Insats: 2/5 units
This is the stats tab
This is the post tip