Absolut, Timrå är inte speciellt vassa och Frölunda är ett bra hockeylag. Men att vi får 4x på Timrå på hemmais efter ett uppehåll där man kunnat samla kraft och energi tycker jag verkligen är i överkant. Timrå att vinna matchen under ordinarie tid spelas hos bet365 med en flatinsats.

Timrå ligger näst sist i tabellen med 25 inspelade poäng på 24 spelade matcher. Timrå hade innan uppehållet två segrar i sina fem senast spelade. Båda segrarna kom på hemmais och samtliga förluster på bortais. Det är otroligt tydligt denna säsong att Timrå trivs så oerhört mycket bättre hemma än borta. Timrå har spelat elva hemmamatcher denna säsong och gått ur striden som segrande lag hela åtta gånger. Ingen kan ta ifrån Timrå att dem är riktigt svåra att möta i NHK-arena. Timrå är dessutom riktigt vassa i powerplay, man är bara några få decimaler från att vara Sveriges bästa lag i powerplay hittills denna säsong. Boxplayspelet har inte alls varit lika bra, men så länge Timrå håller sig borta från utvisningsbåset är man riktigt farliga.

Frölunda har varit oerhört knackiga i SHL den senaste tiden. Frölunda har inte tagit en enda trepoängare i sina sex senaste matcher. Det är framförallt målskyttet man har haft oerhört svårt med den senaste tiden. Man har bland annat spelat två 0-0-matcher i sina sex senaste matcher vilket är oerhört häpnadsväckande då det oerhört sällan blir 0-0 i hockeymatcher. Det är dessutom de enda två matcherna Frölunda lyckats vinna i SHL i sina sex senaste. Melodin för Frölunda verkar vara att försöka hålla nollan och sedan vinna sudden/straffar hehe.. Man har dessutom åkt på två riktigt saftiga förluster mot två bottenlag den senaste tiden, 3-0 borta mot Mora och torsk med 7-1 borta mot Örebro. Att ha målskillnad 1-10 borta mot Örebro och Mora kan vi nog alla hålla med om att det är allt annat än bra. Frölunda är vassa i specialteams, i den samlade statistiken ligger Göteborgarna på en tredje plats i serien. Frölunda är givetvis favoriter till att vinna denna matchen, men att Timrå ska stå 4x hemma när Frölunda verkligen inte varit på hugget den senaste tiden är ett alldeles för bra odds för att inte spela.

Match: Timrå - Frölunda
Spel: Timrå
Odds: 4.00
Insats: Flat
Bolag: bet365
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip