Tjena! Capitals målsvacka håller i sig och trots tidigt mål i andra perioden så kunde laget enbart få in den pucken bakom Henrik Lundqvist i nattens match föll tillslut med 4-1.

Idag så är det bara tre matcher i Hockeyallsvenskan och jag väljer mötet mellan Timrå IK - Malmö Redhawks.

Timrå började säsongen allt annat än bra och var nere under kvalstrecket bitvis men har på senare tid ryckt upp sitt spel och har nu tre raka segrar. Nu närmast kommer Timrå från en 4-2 seger borta mot Oskarshamn. En match som Timrå mer eller mindre avgjorde i andra perioden då laget gick ifrån 1-1 till en 4-1 ledning och kunde sedan bevaka ledningen i tredje perioden.
I och med den segern så har Timrå nu tagit poäng i fyra raka matcher och vunnit dom tre senaste.
Med lagets fina spel den senaste tiden så börjar Timrå blanda sig i platserna om playoff spel till Kvalserien. Timrå ligger nu på en sjunde plats, den sista kvalplatsen till playoffet. Med en poäng efter sexan Rögle och samma poäng men bättre målskillnad än åttan Asplöven.
Timrå's största problem för säsongen är spelet hemma i E-on Arena. Laget har tagit 27 poäng på 18 hemmamatcher vilket gör Timrå till seriens elfte bästa hemmalag. Med en statistik på 9 segrar, varav 3 efter övertid/straffar och 9 förluster, varav 3 efter övertid/straffar och en målskillnad på 46-37.
I Timrå's senaste hemmamatch så tvålade laget dit serieledarna Karlskrona med 4-0. Det skall dock tilläggas att Karlskrona är inte direkt seriens bästa bortalag.
På dom fem senaste hemmamatcherna så har det blivit två segrar och tre förluster.
Timrå kommer till spel med samma lag som senast tog sig an Oskarshamn och saknar därmed Daniel Öhrn och Eric Moe.

Malmö Redhawks går väl summera som ganska jämna hela säsongen. Blandat och gett ibland men det gör alla topplag. Nu senast så föll Malmö borta mot BIK Karlskoga med 4-3 efter straffar. Detta trots att Malmö kom igen efter tre underlägen så det var helt klart en godkänd match av Malmö.
Men Malmö har nu tagit poäng i tre raka matcher och gått segrande ur två av dessa så laget verkar vara på rätt väg igen.
I tabellen så har Malmö häng på topp tre lagen då Malmö med sina 64 poäng är fem poäng efter trean Västerås med en match mindre spelad och har sex poäng ner till femman Djurgården som även dom har en match mer spelad.
Bortaspelet får dock ses som godkänt för skåningarna. Med minst bortamatcher av alla lag 17 stycken så har Malmö knåpat ihop 26 poäng och är seriens femte bästa bortalag. Med en statistik på 8 segrar, varav 1 efter övertid/straffar och 9 förluster, varav 3 efter övertid/straffar och en målskillnad på 47-51.
På Malmö's fem senaste matcher så har det blivit segrar i tre av dessa och poängplock i fyra av dom fem.
Malmö kommer nu avsluta sina lilla roadtrip på tredje raka bortamatchen ikväll och siktar på att komma hem till Malmö med 7 av 9 möjliga poäng.
Jag hittar inga uppgifter om skadade spelare i Malmö.

Historia:
Detta möte blir lagens tredje för säsongen. Den första matchen spelades i E-on Arena och då vann Malmö med 3-2 efter att ha vänt ett 0-1 underläge till 3-1,
Den andra matchen spelades i Malmö. Det mötet vann Timrå med 1- efter ett mål i början av tredje perioden.
Annars har lagen inte mött varandra sedan Malmö spelade i dåvarande Elitserien 2006-2007.

Kommentar:
En ruggigt viktig match för bägge lagen. Timrå som på nått sätt ändå satsar på att försöka ta en sån bra tabellplacering som möjligt men kommer nog troligen inte ha något med en Kvalserie framåt våren att göra.
Medan Malmö för en gång skull gått oväntat bra denna säsong och har återigen lyckats kommit ikapp topp tre lagen för en direktplats till Kvalserien.
Timrå har bra form men jag tror tyvärr att den stannar av ikväll. Detta på grund av att Malmö är ett bättre lag i grund och botten och har studsat tillbaka bra i den lilla svackan med två raka förluster, innan laget stack på en roadtrip. Med seger här i E-on Arena senast så vet laget hur det dom ska gå tillväga för att kunna vinna matchen ikväll.
Matchen kommer betyda mycket för lagen men jag tror Malmö drar det längre strået mot Timrå's unga och ganska oprövade trupp. Bara Malmö gör första målet eller kommer med en snabb kvittering om Timrå tar ledningen så tror jag Malmö tar detta.
Jag spelar Malmö som segrare till 2,15 på Unibet och för den lite mindre säkre så finns Malmö som segrare inklusive övertid och straffar till 1,70.

EDITERAD 2014-01-20 15.35:15

This is the stats tab
This is the post tip