Timrå tar sig an MODO när vi rullar in i den sista månaden 2017. Jag tycker hemmalaget ska ha väldigt goda möjligheter att vinna denna fight och kommer därför spela Timrå till @ 1.93 hos Coolbet med en flatinsats.

Timrå känner nog ett otroligt sug att återigen ta en trepoängare, det har man faktiskt inte gjort sedan den tionde november när man hemmaslog Tingsryd med 3-2. Efter det har det blivit tre torskar samt två vinster efter övertid. Timrå behåller trots den senaste tidens lite svagare poängskörd sin förstaplats i serien men nu ligger Oskarshamn bara två pinnar efter så Timrå bör ta tre poäng i denna matchen för att få behålla sin förstaplats då Oskarshamn möter Troja hemma, en match man bör vinna. Timrå borde dock ha riktigt fint med energi i laget efter den mycket fina insatsen senast borta mot Leksand där man lyckades vända ett underläge sent i matchen och sedan vinna extra poängen, en stark insats. Jag anser att Timrå är ett starkare lag än MODO och det har man även visat upp denna säsongen. Timrå har framförallt denna säsongen haft en mycket bra defensiv som MODO borde få svårt att jobba sig igenom, tillsammans med en bra defensiv så har man seriens bästa målvakt i Henrik Haukeland som har varit outstanding denna säsong. När vi ändå pratar defensiv så har dessutom Timrå seriens bästa BP med en boxplayprocent på 86.96 vilket är otroligt bra. Just boxplayspelet blir en viktig del imorgon om Timrå ska ta tre poäng då man möter ett av seriens bästa powerplay. Timrå har varit starka på hemmais i år, på sina elva spelade hemmamatcher har man bara blivit utan poäng en gång och i åtta matcher har man tagit hem segern.

MODO ligger just nu på nionde plats i serien och i den senaste omgången körde man över Almtuna med 7-1 på sin hemmais. Modos form har varit mycket märklig denna säsongen, för inte allt för länge sedan var man inne i en sex matchers lång streak där man inte tog en enda poäng, efter det ryckte man upp sig och tog fyra raka trepoängare. Tittar man på formen efter detta så har man tre förluster efter ordinarie tid, två övertidsvinster och nu senast som sagt en hemmakross. Jag tror dock att MODO kommer få det tufft i denna matchen av flera anledningar, dels att Timrå är ett vassare lag, sen att MODO haft det väldigt tufft mot de bättre lagen överlag denna säsong och nu ska man möta kanske det allra bästa laget. Lagen har mötts en gång denna säsong, då var det MODO som hade hemmaisfördelen men trots det föll man med 1-4, vi ska dock komma ihåg att det var under Modos värsta period denna säsongen, vi har nog ett bättre Modo att vänta ikväll. MODO har som jag var inne på tidigare ett väldigt bra PP men man har ett otroligt svagt BP. Det bör Timrå kunna utnyttja under matchens gång hoppas jag. Jag tycker att Timrå ska vara en större favorit än vad oddsen visar i denna match och därför känns det bra att backa Timrå ikväll.

Match: Timrå - MODO
Spel: Timrå
Odds: 1.93
Insats: Flat
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip