Måndagskväll brukar att innebära spelledigt på hockeyfronten, men SHL bjuder faktiskt på mötet mellan Timrå och Rögle. Gästerna som tog en fin skalp i lördags när man slog Modo på bortaplan med 5-1. Omöjligt att hitta en vinnare här mellan dessa två ojämna lag och istället fokuserar vi på Rögles stora stjärna.

Timrå har jag pratat om väldigt mycket denna säsong och deras kapacitet. De har på pappret ett väldigt intressant lag som i sina bästa stunder verkligen är ett topplag i SHL, men dem dagarna är mer sällsynta än vanliga. Jonathan Dahlén i all ära, men han har inte alls kommit upp i den nivå han faktiskt besitter och gör det mer krångligt för sig själv än vad han brukar. De har inga problem att föra matcher på ett bra sätt, men de har haft allt svårare att avgöra de här jämna drabbningarna. Ett steg i rätt riktning i lördags då man vann med 3-0 mot Luleå och kanske kan man rida vidare på vågen idag.

Rögle fick äntligen lite utdelning och man står för en femetta på bortaplan mot Modo. En stark insats rakt igenom och Rögles backar med Kapla och Engström fortsätter att producera poäng framåt. Jag tycker verkligen Rögle har ett bra lag på pappret och känslan är väl att om man får i gång sitt spel så bör man vara med i ett slutspel i vår. Poängen måste dock fortsätta rulla in och jämnheten måste höjas avsevärt och framförallt måste det defensiva funka. Offensiven har man utan tvekan.

Det finns sparkapital i Tambellini

Det vi kommer fokusera på idag är Adam Tambellini. Det är Rögles bästa forward på pappret och han måste leverera ifall detta ska gå vägen. Säsongen har inte varit riktigt som han tänkt sig och nivån på hans spel har varit sämre än vad vi är vana att se. Dock stod han för två poäng emot Modo och förhoppningsvis så är det starten på något nytt. Han har trots allt stått för 21 poäng på 31 matcher, vilket inte är så dåligt, och då har han ändå inte varit på toppen av sin nivå. Mycket speltid i offensiva lägen och ett trevligt odds.

Det var nog längesen jag såg ett odds på över dubbla degen på denna Tambellini och vi testar såklart detta på Coolbet till ett odds på 2,07 i skrivande stund. Detta spelas med en medelinsats.

Insats: 2,5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip