Det är dags för match mellan Timrå och Växjö. Timrå den fräscha nykomlingen mot tunga tunga Växjö som varit oerhört bra i väldigt många säsonger nu. Enligt oddsen så ska detta bli en munsbit för bortalaget men det håller jag inte riktigt med om. Man får i skrivande stund 3.75 gånger pengarna på Timrå och det tycker jag är lite väl högt för att inte pytsa in några kronor. Jag kommer spela Timrå att vinna under ordinarie tid till 3.75 gånger pengarna, spelet tas med en flatinsats hos Nordicbet , allt över 3.40 tycker jag är okej.

Timrå gjorde det oerhört bra i hockeyallsvenskan förra säsongen och kommer till SHL med ett hyfsat lag trots allt. Jag tror inte Timrå kommer bli någon slagpåse. Snarare ett lag som vet att man krigar för sin överlevnad och ger precis allt i varje match. I den inledande omgången föll man tungt borta mot Oskarshamn med 5-4 i en oerhört målrik och händelserik match. Men i andra och alltså den senaste omgången så stod Timrå för en riktigt stark insats när man besegrade Brynäs borta med 4-2 och glädjen var total. Nykomlingar brukar väldigt ofta prestera över sin förmåga i inledningen av säsongen och jag tror inte alls det är omöjligt att Timrå kommer göra det. Jag tror man har mycket bättre chans mot Växjö än vad många tror och därav oddsen. Timrå kommer ge järnet och har en bra chans här.

Växjö har inlett lite knackigt. Oavgjort hemma mot Färjestad följdes upp av oavgjort hemma mot Örebro. En vinst och en förlust i ÖT innebär att Växjö har spelat in lika många poäng som dagens konkurrenter, alltså tre. Växjö är etablerade i SHL sedan länge och tycker kanske inte att det är världens mest spännande grej med de inledande matcherna i en grundserie som sträcker sig över 52 omgångar, dessutom är det mycket troligt att man underskattar dagens motstånd. Därav köper jag inte oddset på bortalaget över huvud taget. Ska man spela på något här så tycker jag helt klart att man ska satsa på hemmalaget.

Stort lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip