Torsdagskväll och det vankas svensk hockey och det är givetvis SHL vi pratar om. Timrå kommer ifrån en usel insats mot Leksand i tisdags och söker revansch mot Växjö som även dem kommer ifrån en sämre insats i derbyt mot Malmö. Jag kommer göra som så att jag gör tvärtemot vad jag gjorde i tisdags och kommer att välja att backa hemmalaget här.

Timrå pratade jag om i tisdags i både gott ont där egentligen det mesta fokuset var på det dåvarande hemmalaget Leksand som tillslut också vann rättvist och relativt enkelt. Jag personligen tycker verkligen att Timrå har ett lag som man kan bygga på och får man det att stämma så kommer man definitivt vara minst lika slagkraftiga som förra säsongen. Det som inte funkat hittills är väl att man haft svårt att avgöra matcher, samt att deras stjärnor varit alldeles för ojämna. Jag nämnde Jonathan Dahlén senast som nu är -10 i plus/minus. Han må göra poäng och skapa mycket offensivt, men han måste bättra sig över hela banan. Framåt har han fått igång det tillslut efter en tuff start, men som många andra i Timrå har insatserna varit alldeles för ojämna. Coach Ante Karlsson var märkbart besviken på sitt lag efter förluster i tisdags mot Leksand och vi kan sammanfatta det med att motorsågen var framme. Jag är rätt så säker på att laget fått sig en rejäl tänkare och lär vara kraftigt revanschsugna. Man är också som många andra i den här serien ett ganska starkt hemmalag.

Växjö fortsätter sin kräftgång på bortaplan

Växjö är som natt och dag på hemmaplan kontra bortaplan. Hemma i Växjö så är man längst upp i tabellen bland hemmalag, men på resande fot har man endast plockat sex poäng på sju spelade matcher, vilket såklart placerar dem långt ner på den nedre delen av serien. Jag är på något vis ändå ett fan av Växjö och jag tror dem kan bli riktigt farliga i slutändan ändå och det kan vara så att man haft lite stolpe ut såhär långt när man spelat på bortaplan. I vilket fall så tror jag återigen att det kommer att bli en förlust för dem. De har inte visat sig starka på bortaplan uppenbarligen och de kommer att möta ett lagom irriterat Timrå samt att de har en lång resa i benen. Offensivt har det inte sprudlat lika mycket kring Kossila och Sylvegård de senaste matcherna och deras form är förmodligen inte lika bra som den var för några veckor sedan.

Jag räknar med att det kommer att bli en tight matchbild och då kan det vara just hemmaplan och ett otroligt revanschsuget Timrå som fäller avgörandet här. Timrå har kämpat länge ändå haft ganska bra insatser, men inte fått utdelning för det man gjort. Det kan vara lite proppen ur varning, men det behöver inte betyda att man vinner stort och med många mål. Jag tror helt enkelt man kontrollerar matchen och sätter därmed mina pengar på Timrå inklusive övertid/straffar till oddset 1.86 hos Bethard .

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip