Timrå tar på denna helg emot seriesuveränen Växjö hemma i SCA Arena och det är viktiga poäng på spel. Timrå kämpar för att säkra slutspelsplats samtidigt som att Växjö måste plocka in poäng på serieledande Färjestad. I grund och botten är det givetvis Vöxjö som är det bästa laget och i och med Timrås skadeproblem på backsidan så sätter jag min tro på gästerna.

Timrå åkte ner till Jönköping i torsdags och gjorde precis vad man skulle och plockade med sig samtliga tre poäng upp till Sundsvall. De spelade stabilt efter sina förutsättningar och stängde ner HV 71 på ett bra sätt. Framår kanske det inte skapades överdrivet många chanser, men det räckte för att gå segrande ur striden. Även då hade man lite problem på backsidan, vilket höjer insatsen ännu mer.

Man har fyra poäng ner till bakomvarande lag och det är ingenting som är säkert med tanke på att det är åtta omgångar kvar av serien. Det är vinst som gäller för Timrå här, men med tanke på skadeproblemen på backsidan så känns det här som en tuff uppgift. Joonas Lyytinen, Per Svensson och Axel Rindell är alla borta från spel och mot ett starkt Växjö så kan det vara skillnaden.

Växjö är otroligt stabila

Gästande Växjö spelar en otroligt disciplinerad ishockey och man är en vinstmaskin. Man kommer ifrån en tuff förlust på straffar mot serieledande Färjestad och den är säkerligen extra tuff med tanke på att man hade ledningen inför sista perioden. Dock så kvitterade man sent och fick med sig en pinne och att Färjestad vann kanske var det mest rättvisa om man ser till helheten på matchen.

Nu möter man Timrå och det ska på pappret vara en lättare match. Som vi var inne på så lider Timrå av en del skador defensivt och det kan var det som gör skillnaden idag. Växjö presterar alltid stabila insatser och är som vanligt väldigt svåra att göra mål på. Även för Växjö så är det vinst som gäller ifall man vill ha en chans på förstaplatsen och det är klart man går för den. Man lär vara otroligt revanschsugna och jag tror bara man går in och spelar av Timrå helt enkelt på ett säkert sätt.

Jag testar raka tvåan och tänker att Växjö bara är bättre samt mer stabila. Dessutom så gynnas inte Timrå av sina skador direkt. Det kanske funkar borta mot HV 71 som är ett av seriens sämre lag, men inte mot ett av de absolut starkaste. Ni hittar oddset hos ComeOn till 2.20 och spelas med en insats lite över medel.

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip