Timrå möter under kvällen Vita Hästen. Ett motstånd som passar Timrå ypperligt. Jag kommer spela Timrå -1,5 till 2.16 hos Coolbet med en flatinsats. Ger liknade odds hos Unibet (2.15) mfl.

Timrå leder fortsatt serien och lyckades i den senaste omgången bryta sin förlustsvit på två raka förluster genom en starkt seger mot Björklöven på hemmais med 3-2, i den matchen tycker jag Timrå var det klart bättre laget och verkligen förtjänade att vinna. Idag möter man som sagt Vita Hästen, ett lag som ligger på elfte plats i serien, fjorton poäng bakom Timrå. Vita Hästen har inte vunnit sedan den 29:e november och har fem förluster på sina sex senaste matcher. Vita Hästen har dessutom haft en hel del skadebekymmer den senaste tiden, lite oklart i nuläget vilket lag Hästen kommer med, men oavsett lag så gillar jag spelet, det kan bara bli till vår fördel.

Edit: Hästens trupp nu spikad.
Ny på skadelistan: Cetern Richard Palmberg (trea i interna poängligan med 14+8).
Sedan saknas: Mattias Kalin (center 2+6) eller Daniel Josefsson (back, 2+1). Liksom Christian Kåsastul (bacl 0+4), som är med norska landslaget och de spelare som var skadade sedan tidigare, Victor Lindman (1+1) och Jacob Sundberg (0+0).
Laget täcker upp med ett par juniorer på resan norrut.

Anledningen varför jag tror att Vita Hästen passar så bra att möta för Timrå är att Vita Hästens allra största styrkor ligger i att göra mål och framförallt i powerplay där man är överlägset bäst i serien och helt outstanding med sina knappa 33%. Timrås allra största styrka är defensiven och dessutom har man ett väldigt bra boxplay. Jag tänker mig att Timrå i denna match som alla andra matcher kommer lägga stor kraft på att sätta defensiven perfekt, kanske extra perfekt i en sån här typ av match där man vet att Vita Hästens (enda?) styrka ligger i offensiven. Bakåt vet vi att Vita Hästen är mycket svaga! Vita Hästen är det laget i serien som släppt in näst mest mål och Timrå är överlägset det laget som släppt in minst mål. Vita Hästen brukar som sagt leva på sitt oerhört starka PP men idag blir det tufft då Timrå är det mest disciplinerade laget då det gäller att inte dra på sig onödiga utvisningar, dessutom bör man vara extra noggranna med det idag då man vet vart Vita Hästens styrka finns.

Det finns goda goda möjligheter att Timrå vinner denna fight med två kassar eller mer, så 2.16 känns fint!

Match: Timrå - Vita Hästen
Spel: Timrå -1.5
Odds: 2.16
Insats: Flat
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip