Tabellnian Tingsryd ställs mot elvan Södertälje under söndagen, och här tycker jag att hemmalaget blir lite väl klara favoriter i matchen.

Tingsryd ligger på en niondeplats i tabellen och hittills har man vunnit åtta av sina 18 spelade matcher.
På hemmais har man gjort det bra hittills då man vunnit sex av matcherna, vilket betyder att man trivs bra i Nelson Garden Arena, så det är en fördel att man får spela hemma här.

I laget hittar vi spelare som Elvenes, Öhrn och Lindelöf som håller en bra nivå. Truppen är dock en av de svagare i ligan och trots att man spelar på hemmais här så tycker jag att man blir lite väl klara favoriter.

Södertälje ligger på en blygsam elfteplats i tabellen och hittills har man vunnit sju av sina 19 spelade matcher.
Precis som Tingsryd så tar man de flesta poängen på hemmaplan, men på resande fot har man fått med sig poäng i fem av sina nio matcher.
På slutet har man även slagit Kristianstad samtidigt som man fått med sig poäng mot Modo, så man bör absolut kunna kriga till sig poäng i matchen.

Man har Brett Pollock som leder lagets offensiv då han hittills gjort 22 poäng. Man har även Marcinew som gjort en match för laget samt Harju och Olsson som anslutit från just Tingsryd till denna säsongen, så i grunden finns det en del kvalitet i laget, och man borde absolut kunna störa Tingsryd här.

Tingsryd målas upp som ganska klara favoriter i matchen, men jag tycker matchen känns klart jämnare än så, och jag tror att gästerna kan stå upp bra i matchen.

Speltips: 2 hcp +0,5 (samma spel som X2) och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip