Kvällens andra match i hockey-VM på premiärdagen spelas mellan värdnationen Tjeckien som möter Finland. Det är två lag med helt olika väg till det här mästerskapet där Tjeckien har tre raka förluster jämfört med Finland som har tre raka vinster. Jag tror många kollar på resultat här, men jag är inne på att det lossnar för hemmanationen direkt då spelet i landskamperna innan inte varit så dåligt som det faktiska resultatet.

Ett VM på hemmaplan för Tjeckien är ändå rätt häftigt för spelarna i värdlandet. Tjeckien har en riktigt härlig läktarkultur och förhoppningsvis kan man få en liten skjuts och en hjälpande hand av sina fans. Vägen till detta mästerskap har som sagt varit aningen krokig om man kan säga så. Jag tror att många har högre förväntningar på detta landslag än de tre förlustmatcherna man visade nu här inför VM. Sanningen tycker jag inte riktigt ligger i resultatet här, även om det såklart är mål man räknar. Spelet var stundtals väldigt bra och hade man inte mött fantastiska försvars- samt målvaktsinsatser så hade man vunnit iallafall någon match. Målskyttet har varit ett problem då man bara producerat två mål framåt på tre matcher innan. Det är på tok för dåligt såklart, men chanser har inte saknats. Man spelade fullkomligt ut Sverige, Finland och till viss dess och Schweiz, men målen saknades helt enkelt.

Finland med en svag upplaga

Motståndarna från Finland brukar i regel alltid gå bra i mästerskap och har också spelat väldigt bra inför mästerskapet där man har tre raka segrar. Nu är det upp till bevis och värdnationen en fredagskväll är ingen lätt match någonstans. Tjeckien var spelmässigt klart bättre än Finland i matchen lagen emellan, men Finland var effektiva. Tittar man på truppen Finland har på pappret så är det ingenting som skrämmer och man ligger nog ungefär på samma kvalité som just Tjeckien, men kan givetvis inte ha den hemmaplansfördel som Tjeckien har med sina fans i ryggen.

Tjeckiens trupp är som sagt inte heller supervass och målskyttet måste komma igång. Förhoppningsvis kan man få ut lite från sina hemmafans samt att man också har en stark revanschlusta från träningslandskamperna då man faktiskt borde gjort klart fler mål. Jag tror att Tjeckien tar sig samman och också kanske får lite islossning här. Första målet blir viktigt här och skulle Tjeckien få hål på Finland tidigt så tror jag betonghandlederna blir aningen lättare. Ettan inklusive övertid/straffar spelas till 1.92 hos ComeOn med en medelinsats.

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip