Tjena! Dagen resulterade i 2/3. Överspelet 5,5 mål satt utan problem i Finland. Samma sak i Ryssland så satt över 6,5 mål tillslut efter lite om och men.
Även i Kanada - Norge så gick det galet då Kanadas första period inte var bra, och sen ett uppoffrande Norge och en storspelande Lars Haugen höll ner siffrorna till enbart förlust 3-1.

Imorgon är först ut Tjeckien - Lettland.
Tjeckien som började mot Sverige spelade riktigt uddlöst i egen zon i halva matchen och när Sverige slog av på takten vid ställningen 4-0 så fick Tjeckien chansen att komma tillbaka i matchen som slutade 2-4.
Tjeckien imponerade inte nämnvärt och hade Sverige spelat ut hela registret under hela matchen så hade segersiffrorna kunna blivit ännu större. Att Kovar blev utbytt vid 3-0 så väntas det att Ondrej Pavelec ska starta matchen imorgon.
Men Tjeckiens försvarsspel var verkligen inte bra och oftast nonchalanta bakåt.

Lettland som var SÅ nära att kunna snubbla med sig poäng mot Schweiz i sin premiärmatch föll med 1-0. Ett 1-0 mål som kom med endast 7,9 sekunder kvar av matchen. TUNGT! Men summerar vi matchen så gjorde Schweiz en bra match och kunde lika gärna ha vunnit med chanserna laget missade. Men till stor del var det en storspelande Masalskis som räddade Lettland kvar i matchen.
Annars ser ju inte Lettlands trupp avsevärt farligt ut. Nio av lagets spelare tillhör nu Dinamo Riga och mestadels av laget spelar i ryska KHL.

Historia:
Dessa nationer mötte varandra i VM i våras då vann Tjeckien med 3-1. Nationerna tog även sig an varandra två gånger under senaste OS. Då vann Tjeckien första mötet med 5-2 och det andra efter förlängning i playoffspelet med 3-2.

Kommentar:
Ja detta är verkligen en måste match för Tjeckien att kunna ha en teoretisk chans att kunna rubba Sverige om första platsen och samtidigt så måste laget framåt för att kunna bli bästa tvåa.
Jag ser dock en möjlighet av letterna att kunna göra två mål imorgon dagens match. Varför? Jo för att Tjeckien's försvarsspel var inte bra senast och laget tog alldeles för många utvisningar. Nu måste Tjeckien varar laget som för matchen och måste verkligen gå för seger. Jag ser därmed att Lettland kommer få lägen att kunna hänga in några kassar i det tjeckiska målet genom kontringar och även något/några powerplay.
Jag väljer att spela över 1.5 mål på Lettland till 1,98 på Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip