Vi har kommit till semifinalerna i os-hockeyn, och i denna match är det Tjeckien som ställs mot Ryssland (OAR), och detta är den klart intressantaste av matcherna, trots Tysklands framfart i turneringen.

Tjeckien har tagit sig till semifinal genom att slå Sydkorea, Kanada och Schweiz i gruppspelet, en grupp man också vann före Kanada. I kvartsfinalen blev det USA som motståndare, och där vann man på straffar, efter att matchen slutat 2-2 efter ordinarie tid. Jag tycker tjeckerna har spelat en bra hockey hittills, och segern mot Kanada visade ju att man kan mäta sig med de flesta lag, trots att NHL-spelare inte får vara med.
Repik leder den interna poängligan, och det är lite oväntat, då det finns spelare som Cervenka, Kovar och Radil i truppen. Nu möter man dock turneringens i särklass bästa lag, och frågan är om man inte får rikta in sig på bronset.

Ryssland (OAR) öppnade med förlust mot Slovakien med 3-2, och man blev ifrågasatta direkt, även av mig. Man svarade dock med att krossa Slovenien med 8-2 och därefter en 4-0 seger mot USA, och visade att man visst kan spela bra ishockey. I kvartsfinalen stod Norge som motståndare och där gjorde man det man skulle och vann med 6-1. Man hade 3-0 efter första perioden och sedan var det bara att spela av matchen och spara på krafterna, vilket kommer väl till pass här. Gusev stod för 1+2 i matchen mot Norge och har gått upp i ledning i den interna poängligan där flera spelare jagar bakom.

Ett Ryssland (OAR) med Kovalchuk, Gusev, Datsyuk och Kaprizov i spetsen som dessutom inte behövde förta sig i segern mot Norge möter Tjeckien som fick spela en tuff match mot USA som dessutom gick till OT och straffar, och jag tror inte man är tillräckligt bra i denna match.

Speltips: 2 + BTTS och jag investerar 3u // TT

This is the stats tab
This is the post tip